Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Oletko törmännyt tähän ongelmaan? iPhone 7 ei pelitä täydellisesti Bluetoothilla autojen kanssa

Erinäiset Applen iPhone 7 -puhelimen kanssa koetut ongelmat jatkuvat nyt raportoiduilla ongelmilla autojen Bluetooth-yhteyksien kanssa.

Erityisesti ongelmista on raportoitu BMW-autojen kanssa. Lisäksi ongelmia on hajanaisemmin myös muiden autojen kanssa, ainakin Kia ja Ford mainittu osassa ongelmaraportteja.

Ongelmat ilmenevät Bluetooth-parituksen epäonnistumisena tai sen vielä onnistuessa äänentoiston lakkaamisena vain muutaman sekunnin jälkeen. Puhelimen palauttamisesta tai uudelleenparittamisesta ei ole ollut pysyväksi ratkaisuksi ongelmaan.

BMW:ltä on kommentoitu, että iPhone 7 ei ole hyväksytty ja näin ollen tuettu laite sen autoissa ennen testauksen valmistumista. Lisäksi se on kehottanut odottamaan päivitystä iPhonen iOS-käyttöjärjestelmään.

iPhone 7:ssä ei ole enää perinteistä kuulokeliitäntää, joten sen kytkeminen auton äänentoistojärjestelmän AUX IN -liitäntään vaatisi adapterin käyttämistä. Ilman erikseen ostettavia lisävarusteita tämä puolestaan tarkoittaa, ettei puhelinta voi samaan aikaan ladata.

Aiemmin iPhone 7:n osalta on raportoitu osaa laitteista koskevasta sihinästä kovassa rasituksessa, ongelmista verkkoyhteyksien katoamisessa lentokonetilan käyttämisen jälkeen sekä kuulokkeiden painikkeiden toimimattomuudesta, minkä Apple jo korjasi iOS 10:n ensimmäisessä päivityksessä.