Uusi verkkokauppa Teknavi.com

iPhone 4 on pian virallisestikin vanhentunut

Apple on siirtämässä kesäkuussa 2010 esitellyn iPhone 4:n hierarkiassaan lokakuun lopulla kategoriaan, jossa tuotetta ei enää tueta. iPhone 4:n tulevasta muutoksesta huhuilee japanilainen Macotakara-sivusto.

Applen obsolete-termi eli vanhentunut tarkoittaa, ettei Apple enää korjaa laitteita missään tilanteessa missään päin maailmaa eikä laitteisiin myöskään enää saa varaosia Applelta. Epäviralliset huoltoliikkeet luonnollisesti voivat korjauksia jatkaa, jos vain varaosia löytyy varastoista.

Apple ylläpitää verkkosivuillaan listaa tuotteistaan. iPhoneista iPhone 3G ja iPhone 3GS ovat jo vanhentuneiden listalle. Myös iPhone 4:n CDMA-verkkoja tukeva versio löytyy listalta. Tämä lisättiin listalle iPhone 7 -tilaisuuden jälkeen vasta hiljattain. Nämä tiedot koskevat lähes koko maailmaa.

Mielenkiintoisena erikoisuutena Yhdysvalloissa Kaliforniassa ja Turkissa Apple-laitteet pysyvät niin sanotussa vingage-kategoriassa viiden ja seitsemän vuoden välillä niiden valmistuksen loppumisesta. Lopullisesti vanhentuneiden listalle Apple-laite siirtyy yleensä seitsemän vuotta sen valmistuksen päättymisestä.

Uusien iOS-versioiden piiristä iPhone 4 putosi pois jo reilut kaksi vuotta sitten. Uusin ohjelmisto laitteeseen on iOS 7.1.2.

Vielä vanhoilla päivillään pari vuotta sitten iPhone 4 aiheutti ihmispaljoutta ja kaaosta Verkkokauppa.comissa, kun kyseistä laitetta oli myynnissä tehdaskorjattina alle 100 eurolla.