Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huawein huippupuhelin vuotokuvassa – mukana uusi superpikalataus?

Huaweilla on oma lehdistötilaisuutensa IFA-messujen alla 1. syyskuuta Berliinissä. Tuolloin vuorossa voisi olla jo uuden Mate 9:n eli Huawein suurikokoisen huippupuhelimen julkistus, jota odotetaan markkinoille vielä ainakin loppuvuoden aikana.

Nyt väitetystä Mate 9:n rungosta on kantautunut vuotokuvia verkkoon Kiinasta.

Kuvat kertovat, että Mate 9:ään olisi tulossa myös kaksoiskamera, jollainen on nähty eri muodossa jo Huawei P9:ssä. Mate 9:n rungosta näyttäisi löytyvän paikka kahdelle kameralinssille allekkain. Lisäksi kameran linssien sivuilta näyttää voivan löytyä paikka LED-kuvausvalolle ja laser-automaattitarkennukselle. Kameran alapuolella takana on yhä sormenjälkitunnistimen paikka. Väitetyn Mate 9:n pohjassa kuva kertoo lisäksi olevan USB-C-liitännälle sopiva aukko.

Mate 9:stä ei ole kuultu aivan viime aikoina paljoa luotettavia huhuja teknisistä tiedoista. Kaksoiskameran osalta kuitenkin jo aiemmin on ollut puhetta 20 megapikselin tarkkuudesta. P9:ssä sen kaksoiskameran tarkkuus on ”vain” 12 megapikseliä. Lisäksi vihiäon saatu Mate 9:n näytön koosta, joksi odotetaan 5,9 tuumaa. Myös aiemman Mate 8:n näytön koko on samoilla hujakoilla, joskin sille on ilmoitettu kooksi 6 tuumaa.

Tämän lisäksi Mate 9:ään voinee odotella ainakin Huawein omaa HiSilicon Kirin 95x tai jopa 96x -sarjan järjestelmäpiiriä.

Huawei on myös rekisteröinyt EU:ssa uuden tavaramerkin Huawei Super Charge, joka voisi viitata pikalataukseen, mahdollisesti Huawein omalla aiempaa paremmalla tekniikalla, jota se on aiemmin esitellyt. Tuolloisessa kokeessa akku latautui vain 5 minuutissa 48 prosenttisesti täyteen – video alla.

Uusi pikalataus ei kuitenkaan välttämättä tule vielä Mate 9:ään.