Syytä huolestua? Seuraava iPhone voi olla välimallin uudistus

Apple julkaisee seuraavan iPhonen syyskuussa. Kuten aina Applen julkaisujen edellä, laitteesta ja sen ominaisuuksista käydään jo vilkasta keskustelua.

Yhä useampi asiantuntija ei odota seuraavalta iPhonelta ihmeitä. Apple saattaa jopa säästellä 7-versionumeron käyttöä vuoden 2017 malliin, jonka odotetaan olevan iso edistysaskel iPhonen historiassa. Samana vuonna iPhone täyttää 10 vuotta.

Ensi syyskuun julkaisusta ei tiedetä vielä mitään täysin varmasti, mutta varteenotettavia huhuja on liikkeellä. Ne kertovat, että Apple pitäytyy edelleen samassa näyttökoossa (4,7 tuumaa). Muotoiluunkaan ei odoteta merkittäviä muutoksia, jos sellaiseksi ei lueta antenniviivojen mahdollista poistamista.

Yksi suurimmista muutoksista saattaa olla perinteisen kuulokeliitännän poistaminen ja sen korvaaminen lightning-portilla tai langattomalla bluetooth-yhteydellä. Toimenpiteellä iPhonesta olisi mahdollista tehdä nykyistäkin ohuempi ja paremmin kosteutta kestävä.

Toinen kiinnostava uutuus olisi kaksoiskamera, jollaista povataan ainakin isompaan Plus-malliin.

Muutoin odotukset eivät ole korkealla. Nähtäväksi jää, miten kiinnostavasta puhelimesta on kyse, kun se julkaistaan alkusyksyllä.

Vuonna 2017 Applen odotetaan esittelevän kaarevan näytön ja mahdollisesti uudenlaisen kosketuksella toimivan kotinäppäimen nykyisen fyysisen painikkeen sijasta.