Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tällainen on odotettu Samsung Galaxy S8

Samsung on esitellyt virallisesti uusimman lippulaivapuhelimensa Galaxy S8:n. Kyseessä on seuraaja Suomessakin verrattain hyvin myyneelle Galaxy S7:lle. Puhelimen ennakkomyynti alkaa tänään iltakuudelta.

Galaxy S8:n hinta Suomessa on 829 euroa. Isompi Galaxy S8 Plus maksaa 929 euroa. Molemmissa on 64 gigatavun tallennusmuisti.

Samsung tuo uutuudesta tarjolle kaksi versiota: 5,8-tuumaisella näytöllä varustetun Galaxy S8:n ja 6,2-tuumaisen Galaxy S8 Plussan. Näin ollen Samsung ottaa käyttöön saman mallinimen kuin Huawei ja Apple ja aikaisempien mallien Edge-lisänimi jää historiaan.

Galaxy S8 Plus on kaarevalla näytöllä varustettu malliversio, joka tunnettiin aikaisemmin Edge-lisänimellä.

 

Tällä kertaa Samsung on päättänyt keskittyä enimmäkseen ulkoisiin uudistuksiin. Galaxy S8 vahvistaa käsitystä, jonka mukaan tämän hetken kuumin trendi on puhelimen fyysisen koon pienentäminen ilman että näytön koko kärsii.

Mitä uutta?

Puhelimen näyttö on vallannut entistä suuremman osan laitteen etuosasta. Näyttö ulottuu lähes reunasta reunaan ja myös pitkittäissuunnassa selvästi S7-mallia pidemmälle. Jopa niin pitkälle, että Samsung on jättänyt logonsa pois puhelimen etupuolelta. Se on siirtynyt taakse, samoin kuin sormenjälkitunnistin. fyysistä kotinäppäintä ei ole enää lainkaan. Tälläkin ratkaisulla on saatu lisää tilaa näytölle.

Uutta on myös kamerapuolella, tosin aikaisempia malleja vähemmän. Kahdeksan megapikselin selfie-kamera on nyt varustettu automaattisella tarkennuksella. Takana on 12 megapikselin dual pixel -teknologialla toimiva kamera, joka on tuttu aikaisemmasta malliversiosta. Kyseinen kamera on osoittautunut laadukkaaksi etenkin hämäräkuvauksessa.

Samsung haluaa totuttaa käyttäjät aikaisempaa enemmän iristunnistukseen sormenjälkitunnistuksen sijasta. Irisskannerin toimintaa on parannettu siten, että se toimii nopeammin.

Galaxy S8 on edeltäjänsä tavoin vesitiivis ja siinä on muistikorttipaikka. Akun kapasiteetti on 3000 milliampeerituntia (Galaxy S8) ja 3500 milliampeerituntia (Galaxy S8 Plus). Molemmat laitteet tukevat pikalatausta. Toisin kuin Galaxy S7:ssa, uusimmassa mallissa Samsung on päätynyt käyttämään USB Type-C -liitäntää.

Mukana 99 euron kuulokkeet

Samsungin itselleen hankkiman Harmanin osaaminen näkyy uusimman Galaxy S8:n tuotepakkauksessa. Paketin mukana toimitetaan AKG:n kuulokkeet, joiden normaalihinta on 99 euroa. Kuulokkeissa on keskitytty etenkin taustamelun poistamiseen.

Samsung Galaxy S8 tulee myyntiin Euroopassa 28. huhtikuuta. Se tulee tarjolle kolmessa värissä: mustana, harmaana ja hopean värisenä. Ennakkoon puhelimen tilanneet saavat laitteen ensimmäisinä, toimitukset alkavat 20. huhtikuuta.