Huhu: Apple julkistaa täysin langattomat Bluetooth-nappikuulokkeet uudelle iPhonelle?

Apple on kehittänyt omalla tekniikallaan varustettuja Bluetooth-kuulokkeita jo vuosien ajan, raportoi Forbes.

Uudet kuulokkeet, muiden raporttien ja spekulaatioiden perusteella nimeltään mahdollisesti AirPods, olisi sopiva julkistaa samalla noin kuukauden kuluttua, kun myös seuraavan sukupolven iPhonet näkevät virallisesti päivänvalon. Uusissa iPhoneissa ei enää pitäisi olla 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää, mikä luo markkinoita langattomille kuulokkeille.

Forbesin raportin mukaan Apple on kehittänyt itse omaa Bluetooth-piiriään kuulokkeita varten jo vuosien ajan. Kehitystyössä fokus on virrankulutuksessa, ja lopputuloksena Applen tulevat kuulokkeet voivatkin tarjota poikkeuksellisen pitkän toiminta-ajan.

Applen projekti oman Bluetooth-radiopiirin kehitykseen kytkeytyy sen 2013 tekemään Passif Semiconductorin ostoon. Forbesin mukaan Apple olisi alun perin halunnut lanseerata uudet kuulokkeensa jo viime vuonna, mutta suorituskykyhaasteiden vuoksi projektin lopputulos viivästyi.

Apple ei ole aiemmin suunnitellut omia Bluetooth-piirejä laitteisiinsa.

Aiemmin 9to5Mac on raportoinut Applen täysin langattomista nappikuulokkeista, jotka latautuisivat säilytyskotelossaan.

Samsung on esitellyt omat langattomat nappikuulokkeensa, Gear IconX, jotka myös mittaavat sykettä ja kiihtyvyysanturilla myös liikettä. Gear IconX -kuulokkeiden akkukesto on kuitenkin vain 1,5 tuntia musiikkia kuunneltaessa.