Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple julkaisi korjauspäivityksiä - iOS ja iPadOS 16.1.1 ja macOS Ventura 13.0.1 nyt ladattavissa

Apple on julkaissut korjauspäivityksiä eri laitteilleen.

iPhonet ovat saaneet päivityksenä iOS 16.1.1:n ja iPadit iPadOS 16.1.1:n sekä Macit macOS Ventura 13.0.1:n.

Applen mukaan kaikki uudet päivitykset sisältävät virheenkorjauksia ja suojauspäivityksiä, ja niitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Apple ei ole kertonut päivitysten sisältämistä virheenkorjauksista yksityiskohtia, mutta ennen päivitysten julkaisua on raportoitu ongelmista liittyen sovelluskehittäjien SKAdNetwork-mainosmittausratkaisuun sekä Wi-Fi-verkkoyhteyksien toimintaan.

Applen tietoturvapäivityksistä kertovalla sivulla on puolestaan julkaistu jo tiedot iOS ja iPadOS 16.1.1:ssä sekä macOS Ventura 13.0.1:ssä korjatusta kahdesta haavoittuvuudesta.

Molemmat korjatuista haavoittuvuuksista (CVE-2022-40303 ja CVE-2022-40304) liittyivät libxml2-kompoenttiin ja mahdollistivat etänä hyökkääjälle odottamattoman sovelluksen sulkemisen tai haittakoodin ajamisen laitteessa. Molemmat haavoittuvuudet löysivät Googlen Project Zero -tietoturvatutkimustiimin jäsenet.

Edelliset päivitykset iOS ja iPadOS 16.1:n sekä macOS Ventura 13.0:n kuin myös tvOS 16.1:n, watchOS 9.1:n ja HomePod 16.1:n Apple julkaisi 24. lokakuuta. Tuolloin kyseessä oli iPadien ja Macien osalta vuotuisen suurpäivityksen ensimmäinen julkaisu, kun taas iPhonet, Apple Watchit ja Apple TV:t saivat suurpäivityksensä ensimmäisen version jo aiemmin.

Seuraavien merkittävämpien, uusia ominaisuuksia tuovien päivitysten eli iOS ja iPadOS 16.2:n ja macOS Ventura 13.1:n julkaisua Applelta odotetaan joulukuussa.

Näin päivität Apple-laitteesi

  • iPhone ja iPad
    • Asetukset – Yleiset – Ohjelmistopäivitys
  • Mac
    • Järjestelmäasetukset – Yleiset – Ohjelmiston päivitys