Testi: MSI Prestige 14 Evo: Tyylikäs työkannettava

MSI:n Prestige 14 Evo on tyylikäs ja kevyt työkannettava, joka on tuotekategoriassaan hyvä suoritus.

Tykkäsimme

Emme tykänneet

 • Ominaisuudet saa pienempäänkin kokoon

Prestige 14 Evo on nimenmukaisesti 14-tuumainen kannettava. Prestige-sarja on suunniteltu työkäyttöön ja ainakin testattu konfiguraatio on varsin sopiva tämän hetken hybiridityöskentelyn tarpeisiin.

Kannettava on osa Intel Evo -tuotesarjaa. Kyseessä on Intelin kattotermi sellaisille kannettaville, joissa on yhtiön suoritin, riittävästi akkukestoa ja suorituskykyä ohuessa sekä kevyessä paketissa.

Intel Evo saattaa alkuun kuulostaa kovalta vaatimustasolta kannettaville, mutta tosiasiassa monien valmistajien mallit ovat kyenneet ainakin suureen osaan vaatimuksista jo pitkään. Sertifikaatti painaa enemmän edullisemmissa hintaluokissa. 

Testiversiossa on Core i7-1185G7 -suoritin ja sen mukana Intelin Iris Xe -grafiikkasuoritin. Nämä antavat yhdessä hyvät valmiudet peruskäyttöön ja hieman suorituskykyäkin vaativien tehtävien tekoon. Pelaamiseen Xe-grafiikkapiiri ei anna hirveästi tehoja.

3D Markin Time Spy -testin tietokannassa Prestige 14 sijoittuu saman prosessorin ja grafiikkapiirin sisältävien laitteiden vertailussa hyvin, joka kertoo jäähdytysratkaisun toimivuudesta.

Jäähdytystä avittaa aktiivinen tuuletin ja kieleke, joka nostaa koneen pöytäpinnalta näytön ollessa auki. Tuuletin on kovalla kuormituksella äänekäs, mutta vielä siedettävän rajoilla.

Kohtuullinen suorituskyky ja hillitty ulkoasu

Harman versio muistuttaa ulkoisesti jopa hieman pelikannettavaa, todennäköisesti sinisten yksityiskohtien takia. Valkoinen versio on konservatiivisempi vaihtoehto, jos ei halua työkannettavan herättävän turhaan huomiota.

Keskusmuistia on hyvin riittävät 16 gigatavua, tallennustilaa tosin voisi olla enemmänkin kuin käytettävissä olevat reilut 450 gigatavua. Tallennustila on NVMe SSD -asemalla, joten nopeutta toisaalta riittää. 

Näppäimistö on koneen koko huomioon ottaen hyvä käyttää. Napeilla on painallusmatkaa mukavasti ja taustavalaisu toimii hyvin. Tasohiiri on pinnoitettu hyvin ja sisältää myös sormenjälkitunnistimen, jota voi käyttää kirjautumiseen. Tasohiiren leveä koko tekee sen käytöstä mukavaa ja syvennys auttaa siihen, ettei virhepainalluksia tule kirjoittaessa.

Ainoa totuttelua vaativa seikka näppäimistössä on Enter-näppäin, joka on jätetty matalaksi. Tähän kun tottuu, sujuu koneen käyttö sutjakkaasti.

Prestige 14 Evo -kannettavaan on lisätty yksi oma erikoisominaisuus. Näytön saa käännettyä pöytää vasten niin, että kannettava on tasaisena levynä pöydällä.

MSI Prestige 14 Evo -kannettava näyttö vasten pöytää.

Näppäimistössä on pikanäppäin, joka kääntää näytön kuvan ylösalaisin. MSI:n visiona on, että tämän avulla on helppoa esitellä esimerkiksi dokumentteja palavereissa muille pöydän ympärillä istuville.

Ominaisuus toimii kyllä toivotulla tavalla, mutta sen tarpeellisuus jää hieman mysteeriksi.

Noin muutoin 14-tuumainen IPS-näyttöpaneeli ajaa hyvin asiansa työkäytössä ja toimii hyvin myös sisältöjen katseluun vapaa-ajalla. Väritoisto on tasaista ja kirkkautta on varsinkin sisätiloihin riittävästi.

MSI Prestige 14 Evo, testikonfiguraation hinta keskimäärin 1349 euroa (Hintaopas.fi).

Yhteenveto

MSI Prestige 14 Evo on peruskyvykäs ja turvallinen kannettava työkäyttöön ja suorituskykyä vaativaan kotikäyttöön. Kevyt ja kompaktinkokoinen laite kulkee helposti mukana paikasta toiseen ja käyttö onnistuu hyvän akun myötä myös matkoilla. Näytön 14 tuuman koko on yksistään riittävä ja USB-C -adapterien kautta ulkoisten näyttöjen käyttö on myös helppoa. 

Laite ei kuitenkaan säväytä millään osa-alueella, mutta ehkä tämä sopii juuri, jos haluaa perushyvän työkannettavan. Laitteella on hintaa, mutta hyvä tasapainonen paketti vaikuttaa luotettavalta pitkäänkin palvelukseen työkäytössä.

 • Prosessoriperhe: 11th Gen. Intel® Core™ i7 U-Processor, testimallissa Core i7-1185G7
 • Windows 10 Home
 • Näyttö: 14.0″ FHD (1920×1080), IPS, Low Power
 • Grafiikkasuoritin: Intel® Iris® Xe graphics
 • Keskusmuisti: LPDDR4X 16GB
 • Tallennustila: 1x M.2 SSD (NVMe PCIe Gen4)
 • Webbikamera: IR HD type (30fps@720p)
 • Langattomat yhteydet: 802.11 ax Wi-Fi 6, Bluetooth v5.1
 • Liitännät: AUDIO JACK 1x Mic-in/Headphone-out Combo Jack, 2x Type-C (USB / DP / Thunderbolt™) with PD charging, 1x Type-A USB2.0, 1x Micro SD
 • Akku: 3-kennoinen, 52 wattituntia
 • Mitat 319 x 219 x 15.9 mm
 • Paino: 1.29 kg

Lue myös:

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa! Löydät meidät
FacebookistaInstagramistaTwitteristä ja YouTubesta