Lenovo julkaisi ensimmäisen taittuvan kannettavan: Thinkpad X1 Fold

Lenvon mukaan Thinkpad X1 Fold on vielä prototyyppi ja kuvaa enemmänkin sitä, millaisia tietokoneita tulevaisuudessa nähdään.

Ja oikeastaan Thinkpad X1 Fold ei ole kannettava. Se on useita laitteita korvaava henkilökohtainen laite, joka haastaa perinteisten kannettavien ja tablettien olemassaolon. Lenovo haluaa tämän takia tulevaisuudessa kategorian tuotteille uuden nimen, joka kuvaa niiden toimintaa pelkkää taittuvia laitteita paremmin.

Thinkpad X1 Fold taittuu helposti tabletin kokoiseksi, mutta vastaa toimistokäyttöön riittävää tietokonetta USB-C -telakkaan kytkettynä, kun tarve tulee. Myös perinteinen toiminta kannettavana onnistuu ja näytöstä saa peitettyä osan näppäimistöllä, jonka myötä laite muistuttaa todella paljon periteistä kannettavaa.

Käyttöjärjestelmänä on Windows 10, joten laitteen käytön pitäisi olla tuttua aiemmin kannettavia ja hybridilaitteita käyttäneille.

Vielä nimeämättömän kategorian uutta tuotetta ei saa halvalla. Edullisimman X1 Foldin suositushinta on 2839 euroa Lenovon omilla verkkosivuilla. Taittuva näyttö laitteessa on 13,3 tuumaa ja se on toteutettu OLED-tekniikalla. Suorittimena on Intelin Core i5-L16G7. Tämä on kustoimoitu viisiydinprosessori, jonka korkein kellotaajuus on kolme gigahertsiä.

Taittuvan näytön tarkkuus on 1536 x 2048 pikseliä. Kiintolevytila lähtee 256 gigatavusta ja keskusmuistia on kaikissa konfiguraatioissa kahdeksan gigatavua.

Kalliimmat mallit sisältävät enemmän kiintolevytilaa, Windows 10:n Pro-version ja kehittyneemmän Bluetooth-yhteyden sekä Active Pen -styluksen.

Styluksen lisäksi kannettavalle saa näppäimistön, joka asettuu ruudun päälle perinteisen näppäimistön tapaan.