CES 2021: Nvidia esitteli uudet pelikannettavien näytönohjaimet ja GeForce RTX 3060 -näytönohjaimen

Nvidia esitteli kilpailijoidensa AMD:n ja Intelin tapaan merkittäviä uusia komponentteja osana CES 2021 -virtuaalitapahtumaa.

Pelikannettavia koskevat uutuusjulkaisut olivat iso osa tämän vuoden CES 2021 -tapahtumaa. Myös Nvidia tarjosi oman osansa julkistemalla kolme uutta peli- ja tehokannettaville suunnattua näytönohjainta.

Katraan kärkimalli on GeForce RTX 3080 Mobile. Nvidian mukaan tämä näytönohjain tarjoaa riittävästi tehoa 2560 x 1440 -tarkkuudella pelaamiseen ja koviin FPS-lukuihin siinä samalla.

Tehonäytönohjaimessa on konfiguraatiosta riippuen kahdeksan tai 16 gigatavua GDDR6-muistia ja 6144 CUDA-ydintä. Korkein Nvidian ilmoittama kellotaajuus tälle komponentille on 1710 megahertsiä. Näytönohjain voi käyttää virtaa mahdollisuuksien salliessa jopa yli 150 wattia.

GeForce RTX 3070 sisältää 5120 CUDA-ydintä ja toimii korkeintaan 1620 megahertsin kellotaajuudella. GDDR6-muistia on mallissa kahdeksan gigatavua. Nvidian diaesityksen mukaan tehoa riittää hyvin pelaamiseen 1440p-tarkkuudella ja tehoa on tullut RTX 2070:een verrattuna 1,5-kertaisesti lisää.

Malliston edullinen perusversio on GeForce RTX 3060 Mobile. Se on suunniteltu Nvidian mukaan FullHD (1080p)-tarkkuuden pelaamiseen korkeilla asetuksilla. Esityksessä verrokkina oli PlayStation 5 -pelikonsoli, johon verrattuna Nvidia mainostaa näytönohjaimensa olevan 1,3 kertaa tehokkaampi.

Nvidian mukaan uudet näytönohjaimet sisältäviä pelikannettavia ja Studio-luokituksen alle kuuluvia kannettavia tulee myyntiin maailmanlaajuisesti yli 70 mallia. Suomenkielisen sivuston mukaan paikallisesta tilanteesta saadaan tietoa tammikuun 26. päivä.

Työpöytäkäyttäjille uusi edullisempi GeForce

Mobiilinäytönohjaimien ohella Nvidia päivitti jokamiesluokkansa, eli 60-sarjan osaksi RTX 3000 -sarjaa. Uusi GeForce RTX 3060 sisältää 3584 CUSA-ydintä, jotka toimivat parhaimmillaan 1,78 gigahertsin kellotaajuudella. GDDR6-muistia on 12 gigatavua ja muistiväylä on 192-bittinen.

Nvidian mukaan eroa GTX 1060:n suorituskykyyn on merkittävästi. Mukana ovat luonnollisesti Nvidian uusimman näytönohjainsukupolven ominaisuudet, kuten reaaliaikainen säteenseuranta ja DLSS-reunapehmennys.

Nvidia tehokartta RTX 3060 vs 2060 ja 1060

Nimellinen hinta uudelle näytönohjaimelle on 339 euroa. RTX 3060 tulee saataville helmikuun lopulla.

Uusia ohuita MaxQ-kannettavia

Nvidia tulee uuden näytönohjainsukupolven myötä jatkamaan MaxQ-luokituksen pelikannettavia, joissa näytönohjaimien kellotaajuuksia on säädetty niin, että on mahdollista luoda ohutrunkoinen pelikannettava.

Tähän liittyen Nvidia on kehittänyt uuden Whisper Mode 2.0 -teknologian, joka optimoi kannettavan tuuletusta ja pyrkii pitämään koneen hiljaisena myös pelikäytössä.

Myös Nvidia Studio -brändäys tulee tehokannettavien markkinoille. Ammattikäyttöön tarkoitetut näytönohjainajurit tulevat saataville kannettaville ja Nvidia Studio -brändäykseen liitettyjä koneita on myynnissä.

Lue myös:
CES 2021: AMD esitteli uudet suorittimet kannettaviin
CES 2021: Intel esitteli uusien mobiiliprosessoriensa suorituskykyä: Suunnitelmissa uudenlaiset ultrakevyet pelikannettavat
Lenovo julkisti IdeaPad 5G -läppärin, P11-tabletin ja muita uutuuksia
Lenovo julkisti ThinkReality A3 Smart Glasses -älylasit – voivat esittää jopa viisi virtuaalinäyttöä
Lenovo julkaisi ensimmäisen taittuvan kannettavan: Thinkpad X1 Fold
Testi: Lenovo Thinkpad T15G Gen1: Tehokannettava töihin ja vapaalle

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa! Löydät meidät
Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta