CES 2021: Intel esitteli uusien mobiiliprosessoriensa suorituskykyä: Suunnitelmissa uudenlaiset ultrakevyet pelikannettavat

Intel esitteli Core H -sarjan tulevia mobiiliprosessoreja. Näissä on keskitytty yhdistämään korkean kellotaajuuden suorituskyky ohuimmillaan 16 millimetrin kannettaviin.

Uudet Ultraportable-kategorian pelikannettavat ovat näyttökooltaan 14-15 tuumaa ja enintään 18 millimetriä paksuja. Intelin diaesityksessä näille luvattiin yli 70 kuvan sekuntinopeuden suorituskyky High-kuva-asetuksilla ja 1920 x 1080 resoluutiolla.

Tällaisia kannettavia varten on suunniteltu omat Core H -sarjan prosessorit, joista Intel esitteli ensimmäisenä Core i7-11375H Special Editionin. Kyseessä on neliydinprosessori, joka voi toimia jopa viiden gigahertsin kellotaajuudella.

Samaiseen tuoteperheeseen kuuluvat myös prosessorimallit Core i7-11370H ja Core i5-11300H. Nämä toimivat hieman alemmilla kellotaajuuksilla, kuin i7-11375H. Ensin mainitun korkein kellotaajuus on 4,8 gigahertsiä yhdelle ytimelle ja jälkimmäisen 4,4 gigahertsiä. Kaikissa on neljä ydintä ja kahdeksan säiettä.

Myöhemmin nähdään myös laajempi pelikannettaville tarkoitettu H-sarja, johon kuuluu myös kahdeksanydinprosessori 16 säikeellä.

Intel mainostaa uusien prosessorien oheessa myös PCIe 4.0 -tukea, joka nostaa teoreettista datansiirtokapasiteettia esimerkiksi prosessorin ja näytönohjaimen välillä.

Nämä uudet prosessori on valmistettu 10 nanometrin viivaleveyden SuperFin -valmistusprosessilla. Viiden gigahertsin kellotaajuus on prosessorille mahdollinen ainoastaan yhdellä ytimellä. Kaikkien ytimien Turbo-kellotaajuus on 4,3 gigahertsiä. L3-välimuistia on 12 megatavua ja viitteelliset TDP-arvot ovat 35 ja 28 wattia.

Uusien prosessorien yhteyteen kuuluu myös Intel Killer Wi-Fi 6E -verkkokortti kuuden gigahertsin langattomia Wi-Fi -verkkoyhteysiä varten. Verkkokortin ominaisuuksiin kuuluu myös pelin verkkoliikenteen priorisointi. Uusien prosessorien mukana tulee myös tuki Thunderbolt 4 -liitännälle, joka mahdollistaa entistä monipuolisemmat telakat kannettaville ja laajemman skaalan lisälaitteita.

Lue myös:
Lenovo julkisti IdeaPad 5G -läppärin, P11-tabletin ja muita uutuuksia
Lenovo julkisti ThinkReality A3 Smart Glasses -älylasit – voivat esittää jopa viisi virtuaalinäyttöä
Lenovo julkaisi ensimmäisen taittuvan kannettavan: Thinkpad X1 Fold
Testi: Lenovo Thinkpad T15G Gen1: Tehokannettava töihin ja vapaalle

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa! Löydät meidät
Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta