Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsung julkisti uuden lippulaivan: Tässä puhelimessa on kaareva näyttö

Samsung on esitellyt tähän asti teknisesti edistyksellisimmän puhelimensa. Galaxy Note Edgestä tekee erikoisen sen näyttö, joka kaartuu laitteen sivulle. Vastaavaa näyttöä ei ole vielä nähty mobiililaitteissa.

Erikoislaatuinen näyttö vie kaiken huomion laitteen etupuolelta. Tavallaan näyttää siltä, että laitteessa olisi kaksi erillistä näyttöä, jotka olisi yhdistetty. Näytön kaari jää oikeankätisellä käyttäjällä sopivasti peukalon alle. Puhelin sopiikin varsin huonosti vasenkätisille, varsinkin jos haluaa käyttää laitetta yhdellä kädellä. Toisaalta käyttö vaatinee kaksi kättä joka tapauksessa.

Kaarevan näyttöosan tarkoituksena on tarjota mahdollisuus käynnistää nopeasti suosituimpia sovelluksia. Joissakin sovelluksissa reunaa käytetään asetusvalikkona. Erilliselle näyttöosalle on muös muita käyttötarkoituksia, vaikkapa kello tai ilmoituskeskus.

Puhelimessa on metallinen rakenne, joka on odotettu muutos verrattuna edellisiin muovisempiin malleihin. Kamerassa on 16 megapikseliä ja pitkälti samat ominaisuudet kuin tänään julkistetussa Galaxy Note 4:ssä.

Note Edgen näyttö on niin ikään mainitsemisen arvoinen. Näytössä on tuumia 5,6 ja sen resoluutio on vakuuttavat 2560 x 1440 pikseliä.