Samsung Lifestyle TV – uutta näkökantaa televisioihin

Lifestyle TV -mallisto on Samsungin taidonnäyte hyvän kuvanlaadun sekä katseet vangitsevan designin yhdistämisestä.

Vuonna 2015 Samsung esitteli ensimmäisen Lifestyle-sarjan televisionsa. Päämääränään Samsungilla oli valmistaa televisioita, jotka näyttivät esteettisesti keskivertotelevisioita paremmilta riippumatta siitä, missä tai minkälaisessa huoneessa ne sattuivat sijaitsemaankaan. Ensimmäisenä Lifestyle-televisiona julkaistiin The Serif, joka herätti kummastusta erikoisella muotoilullaan.

Samsung on vuosien varrella kehittänyt ja laajentanut Lifestyle-mallistoaan esittelemällä täysin uusia televisiomalleja The Serifin rinnalle, ja parantelemalla niitä erilaisin tavoin. Tämän vuoden Lifestyle-mallistoon kuuluvat muun muassa neljä eri televisiomallia: The Serif, The Frame, The Terrace sekä The Sero. Kaikki nämä mallit ovat varustettu 4K-resoluution QLED-paneelilla ja Samsungin Tizen-käyttöjärjestelmällä, jotka jo itsessään tekevät kyseisistä televisioista paitsi älykkäitä, myös kuvanlaadullisesti päteviä. Niissä kaikissa ollaan kuitenkin kiinnitetty huomiota paljon muuhunkin, kuin vain kuvanlaatuun ja älyominaisuuksiin. Tässä artikkelissa käymme läpi niitä erityispiirteitä, joiden ansiosta kukin malli on ansainnut paikkansa Samsungin Lifestyle-mallistossa.

Lue myös: Vinkit Lifestyle-TV:n sijoitteluun

The Frame

The Frame on suunniteltu paitsi televisioksi, myös sisustuselementiksi. Televisiona se toimii aivan kuten muutkin Samsungin älytelevisiot, mutta “sammutettuna” Art Mode -tilassa se voi näyttää ruudullaan pelkän mustan sijasta erilaisia taideteoksia. Täten se ei hallitse ympäristöään suurena, mustana möykkynä, vaan näyttäytyy ilona silmälle aina silloin, kun sitä ei käytetä videosisällön katselemiseen. Framen ruudulla näytettäviä taideteoksia voidaan ostaa lisää Samsungin Art Store -palvelun kattavasta valikoimasta.

Lifestyle Frame
The Frame

The Framen mukana toimitetaan Samsungin tuttu One Invisible Connection -johto, jonka kautta Frame saa virtansa. Myös television mukana tulevaan One Connect Box -liitäntäyksikköön kytketyt ulkoiset laitteet kuljettavat videosignaalinsa samaa johtoa pitkin televisioon, joten itse televisioon kiinnitetään vain ja ainoastaan yksi johto. Täten Framen välitön ympäristö säilyy esteettisesti miellyttävänä, sillä ylimääräisiä johtoja televisiosta pistorasiaan tai muihin laitteisiin ei tarvitse jättää näkyville.

The Framea voidaan räätälöidä itselle sopivaksi myös monien lisävarusteiden kanssa. Hyvä esimerkki tästä on Studio Stand -jalusta, jonka ansiosta televisio ei vaadi tilaa TV-tasolta eikä seinältä. Lisäksi The Frameen voidaan ostaa erivärisiä ja -muotoisia kehyksiä, joiden kiinnittäminen käy näppärästi magneeteilla. Laajan kokoluokkaskaalansa (saatavilla 43” – 85”) ja ohuen muotoilunsa ansiosta on vaikeaa löytää sellaista tilaa, johon The Framea ei voitaisi sijoittaa.

The Serif

The Serif on The Framen tavoin suunniteltu näyttämään hyvältä myös sammutettuna, mutta hieman eri tavalla. Toisin kuin The Frame, The Serif on suunniteltu näyttämään fyysisen designinsa puolesta hyvältä huomiota kiinnittävällä tavalla. Sen ei ole tarkoitus toimia ympäristöönsä sulautuvana seinäruusuna, vaan huomiota herättävänä positiivisen hämmästyksen aiheena.

Lifestyle Serif
The Serif

The Serif voidaan asettaa tasolle ilman jalkoja sen pohjan laajan pinta-alan sekä muotoilun ansiosta. Mikäli sen ei haluta kuitenkaan viedä tilaa tasolta, se voidaan myös asettaa sen mukana tulevien jalkojen varaan lattialle. Suuremmissa kokoluokissa sitä voidaan tällöin käyttää myös eräänlaisena tilanjakajana. The Serif on saatavilla kokoluokissa 43” – 55”, ja klassisen valkoisen lisäksi se on saatavilla myös lempeän sinisen värisenä.

The Terrace

The Terrace on, lyhyesti ja ytimekkäästi sanottuna, ulkokäyttöön suunniteltu televisio. Tarkemmin sanottuna se on suunniteltu kestämään ulkoilman asettamia haasteita, kuten sadetta ja pölyä. IP55-luokituksensa ansiosta se kestää jopa ajoittaisia vesisuihkuja mistä suunnasta tahansa, eikä päästä pölyä sisäänsä vahingoittamaan sen elektronisia osia.

Etenkin Suomessa tärkeämpi ominaisuus The Terracessa on sen käyttölämpötila. Samsungin mukaan The Terracea voidaan käyttää kylmimmillään 30:n asteen pakkasessa, joten etenkin kylmältä tuulelta suojatuissa tiloissa se kestää käyttöä jopa talvisin. The Terracen ylin käyttölämpötila on 50 astetta, joten edes kovat kesähelteet eivät tätä pihatelevisiota vahingoita.

Lifestyle Terrace front
The Terrace

Myös ulkoilman mukana tuleva auringonvalo on otettu huomioon The Terracen suunnittelussa, etenkin sen kuvanlaadussa. Tämä televisio on varustettu Samsungin heijastuksia vähentävällä suodatinkalvolla, ja Samsungin mukaan sen maksimikirkkaus on parhaimmillaan noin 2 000 nittiä. Näin ollen The Terracea ympäröivä valo ei heikennä sen kuvan näkyvyyttä, vaan kuva toistuu kirkkaana ja selkeänä poutaisempanakin päivänä.

Sanottakoon suoraan, että The Terrace ei äkkiseltään ajateltuna liene välttämätön hankinta kovinkaan monelle ihmiselle, mutta se voi ehdottomasti tuoda television katselemiseen kiistämätöntä luksuskokemusta. Esimerkiksi urheilua olisi todennäköisesti hienompaa katsella suurelta kuvaruudulta ja isolla porukalla samalla, kun voidaan nauttia kesän lämmöstä ja raittiista ulkoilmasta. Myös elokuvan katseleminen hiljalleen tuikkivan tähtitaivaan alla olisi varmasti taianomainen kokemus.

The Sero

Teknavin testissäkin vieraillut The Sero erottuu muista televisioista selkeimmin pystysuoran kuvaruutunsa takia. The Sero saikin ensijulkaisunsa aikaan hieman kyseenalaistavan vastaanoton juuri tästä syystä, mikä on sinänsä ymmärrettävää. Seron pystysuoralle kuvalle on kuitenkin perustelunsa, ja sen kuvaruutu on tottakai käännettävissä perinteitä kunnioittavampaan vaakatasoon.

Lifestyle Sero Portrait
The Sero (Portrait Mode)

Nykyisin etenkin sosiaaliseen mediaan julkaistut videot tuppaavat olemaan kuvattu niin, että kuvaamiseen käytettyä puhelinta on pidetty kuvatessa pystysuunnassa. Tämän vuoksi The Seron pystysuuntaan kääntyvä kuvaruutu voi joillekin olla mielekkäämpi tapa katsoa kyseisen tyyppisiä videoita esimerkiksi TikTok-, Snapchat- ja Instagram-palveluista. Näidenkin videoiden toistaminen The Seron ruudulla on mahdollista Miracastin ansiosta, ja Samsung-puhelimen omistajat voivat käyttää vielä Miracastia hieman kätevämpää ScreenShare-ominaisuutta puhelimensa näytön peilaamiseen television ruudulle.

Tämä ei kuitenkaan ole ainoa asia, mikä tekee The Seron pystysuuntaisesta kuvasta mielenkiintoisen. Portrait Mode -tilassa The Sero näyttää pystysuuntaan käännetyllä ruudullaan erilaisia miellyttäviä animaatioita. Portrait Moden tarkoitus onkin hyvin samanlainen kuin The Frame -televisioista löytyvän Art Mode -ominaisuuden; tehdä televisiosta esteettisesti hyvännäköinen sisustuselementti silloin, kun sitä ei käytetä.

Lifestyle Sero
The Sero

The Seron jalkaan piilotettu 60-wattinen ja 4.1-kanavainen äänentoistojärjestelmä ansaitsee myös maininnan. Sen lisäksi, että se tarjoaa käyttäjälleen parempaa äänimaailmaa esimerkiksi elokuvia katseltaessa, The Seron äänentoistojärjestelmää voidaan myös käyttää Bluetooth-kaiuttimen tavoin musiikin kuuntelemiseen. Bluetoothin välityksellä The Seron kaiuttimista kuunneltava musiikki saa vielä pienen lisämausteen Ääniseinä-ominaisuudesta, jota käytettäessä television ruudulla pyörii musiikin tahtiin eläviä animaatioita. Tällöin televisio tarjoaa piristävää liikettä ympäristöönsä viemättä kuitenkaan liikaa huomiota.

Hyöty riippuu käyttäjästä

Lifestyle-malliston televisioilla on selkeästi muista televisioista poikkeavia erikoisominaisuuksia. Tämän johdosta ne eivät välttämättä ole sopivia tai edes kiinnostavia joidenkin käyttäjien mielestä. Esimerkiksi The Sero on suunniteltu pääasiassa nuoremmille käyttäjille, eikä sen erikoisominaisuudet välttämättä palvele muun ikäisten käyttäjien tarpeita kovinkaan tehokkaasti. Siitä huolimatta, vaikka näiden televisioiden käyttötarkoitukset sekä kohderyhmät ovatkin melko tarkkaan rajattuja, ne soveltuvat juuri nimenomaan kohderyhmiensä tarpeisiin ja vaatimuksiin todella hyvin.

Sanottakoon myös, että kaikki Lifestyle-malliston televisiot soveltuvat hyvin myös käytettäväksi ihan vaan televisioina. QLED-paneelinsa, 4K-kuvantarkkuutensa sekä älykkään Tizen-käyttöjärjestelmänsä ansiosta niillä voidaan tehdä tismalleen samoja asioita, kuin monilla muillakin televisioilla. Tizenin mukana näistä televisioista voidaan löytää myös suoratoistopalveluita sekä Samsungin muita käteviä TV-ominaisuuksia, kuten MultiView ja TapView.

Samsung Lifestyle TV:t ovat myös saatavilla verkkokaupastamme osoitteessa teknavi.com.

The Frame
50″
43″
32″

The Serif
50″, Sininen
43″, Sininen
50″, Valkoinen
43″, Valkoinen

The Sero
43″

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Lue myös:
Testi: Samsung QN95A Neo QLED – kehitystä oikeaan suuntaan
Testissä LG:n G1 OLED -televisio – Kuin OLED, mutta parempi
Testissä Sony XR-55A80J – Loistava kuva tietyillä ehdoilla
Testi: Samsung The Premiere LSP9T – projektoreiden aatelia
Samsung The Sero – testissä somettajan unelma-TV