Chipolon uutuus Card Spot on ohut korttimainen paikannin vaikka lompakkoon - tukee Applen paikannusverkostoa

Ohut paikannin täydentää Missä on…? -yhteensopivien tuotteiden valikoimaa.

Chipolo oli aiemmin yksi Applen ensimmäisiä kumppaneita, jotka toivat markkinoille Applen Missä on…? -paikannusverkoston kanssa yhteensopivia tuotteita viime vuonna.

Nyt aiemman pyöreämmän ja paksumman Chipolo ONE Spot -paikantimen jatkoksi Chipolo on julkistanut CES-messujen yhteydessä uuden korttimaisen Chipolo Card Spot -Bluetooth-paikantimen, joka tukee myös Applen Missä on…? -paikannusta.

Apple itse hyödyntää samaa paikannusverkostoa omissa laitteissaan ja AirTag-paikantimessaan. Apple ei kuitenkaan itse tarjoa paikantimestaan ohutta, lompakkoon sopivaa versiota.

Paksuudeltaan Chipolo Card Spot on 2,4 millimetriä, joka vastaa noin kolmea tavallista maksukorttia. Kestävyydeltään se on IPX5-luokiteltu, eli kestää hyvin vesiroiskeita.

Chipolo Card Spot on varsin ohut.
Chipolo Card Spot on varsin ohut.

Applen taustalla toimivan Find My / Missä on…? -verkoston idea on se, että kadonnut tavara voi paikantua ja tieto sijainnista välittyä verkon kautta laitteen omistajalle myös, vaikka laite tai paikannin itsessään ei olekaan suoraan yhteydessä verkkoon. Tämä tapahtuu automaattisesti laitteen tai paikantimen ilmestyessä jonkun muun Apple-käyttäjän laitteen Bluetooth-kantomatkan sisälle. Koska Apple-laitteita on käytössä suuri määrä, mukana verkostossakin satoja miljoonia, voi tällainen joukkoistettu paikannuskin toimia tehokkaasti.

Koko järjestelmä on alusta loppuun salattu ja anonyymi, joten kukaan muu, ei edes Apple tai muu laitevalmistaja, voi nähdä laitteiden ja esineiden sijainti- tai muita tietoja.

Chipolo Card Spot tukee tuttuja ominaisuuksia, kuten tavaran merkitsemistä kadonneeksi sekä iOS ja iPadOS 15 -käyttöjärjestelmäpäivitysten tuomia ilmoituksia tavaran unohtumisesta.

Lähistöltä (60 metrin kantaman sisältä) Chipolo Card Spotin löytämistä avittaa lisäksi 105 desibeliin yltävä merkkiääni.

Chipolo Card Spotin akku ei ole vaihdettavissa, mutta sen pitäisi riittää kahden vuoden ajaksi. Chipolo tarjoaa myös vaihto-ohjelmaa, jossa vanhan laitteen palauttamalla saa 50 prosenttia pois uuden hinnasta.

Chipolo Card Spot on tulossa saataville helmikuussa. Hinta on yksittäin 35 euroa, minkä lisäksi tarjolla on kahden kappaleen yhteispaketti 60 eurolla. Chipolo Card Spot on jo tilattavissa valmistajan omasta verkkokaupasta.

Chipololla on jo aiemminkin ollut korttimainen paikannin, mutta se ei vielä tukenut Applen paikannusverkostoa.