CES 2021: Lenovo julkaisi liudan ThinkBook-kannettavia

Lenovo uskoo kannettavien olevan myös tulevaisuudessa merkittävä osa etätyön suosion kasvua. Nyt päivitetty ThinkBook-mallisto on suunniteltu erityisesti PK-yrittäjille.

Kiinnostavin uutuus ThinkBook-kattauksesta on ThinkBook Plus Gen 2 i. Sen huomattavin ominaisuus on kannettavan kannen päälliosan e-ink -näyttö. Se kattaa nyt 68 prosenttia kannesta. E-ink -näytön tarkkuus on 2560 x 1600 ja sitä voi käyttää myös muun tietokonee ollessa suljettuna. E-ink -näytön koko on 12 tuumaa.

Päänäyttönä ThinkBook Plus Gen 2 i:ssä on 14 tuuman IPS-paneeli 2560 x 1600 tarkkuudella. Kirkkaus näytölle on 400 nitiä ja sillä on Dolby Vision -tuki.

Kannettaviin saa Intelin 11. sukupolven suorittimen, 16 gigatavua LPDDR4x-muistia ja teratavun SSD-kiintolevytilaa. Uuden prosessorisukupolven myötä laitteesta löytyy myös esimerkiksi WiFi 6 -tuki.

ThinkBook Plus Gen 2 i ilmestyy maaliskuun loppuun mennessä 1299 euron suositushintaan.

Kaksi ohutta ja kevyttä yrityskannettavaa ThinkBook-sarjaan

Tavallisempien kannettavien puolelta ThinkBook -sarjaan saadaan Suomeen tällä tietoa kaksi uutta mallia: ThinkBook 16p ja 13x i.

Jälkimmäinen on kevyt alle 1,2 kiloa painava laite 13 tuuman näytöllä. Kannettavan näyttö tukee Dolby Vision -toistoa ja äänentoisto Dolby Atmos -tilaääntä. Saataville tulevat suoritinvaihtoehdot ovat Intelin 11. sukupolven Core-sarjaa.

ThinkBook 16p on sarjan tehovaihtoehto. Katraan isoimman 16 tuuman näytön sisältävään pakettiin kuuluu uuden sukupolven AMD Ryzen – prosessorien lisäksi mahdollisuus GeForce RTX -grafiikkasuorittimeen. Näytön tarkkuus on 2560 x 1600.

ThinkBook-sarjan tietokoneisiin kuuluu valmiita esiasetuksia eri työskentelytilanteita varten. Private-tila suojaa koneen ja käyttäjän yksityisyyttä ja jaettu tila toimii paremmin yhteistyöympäristössä. Lisäksi Lenovo on panostanut koneidensa parempaan toimivuuteen etäkokouksissa ja lisännyt esimerkiksi sisäänrakennettuihin mikrofoneihin uusia ominaisuuksia.

ThinkBook 16p ja ThinkBook 13x i ilmestyvät maaliskuun loppuun mennessä. Molempien mallien hinnat lähtevät 1099 eurosta.

Lue myös:
CES 2021: Nvidia esitteli uudet pelikannettavien näytönohjaimet ja GeForce RTX 3060 -näytönohjaimen
CES 2021: AMD esitteli uudet suorittimet kannettaviin
CES 2021: Intel esitteli uusien mobiiliprosessoriensa suorituskykyä: Suunnitelmissa uudenlaiset ultrakevyet pelikannettavat
Lenovo julkisti IdeaPad 5G -läppärin, P11-tabletin ja muita uutuuksia
Lenovo julkisti ThinkReality A3 Smart Glasses -älylasit – voivat esittää jopa viisi virtuaalinäyttöä
Lenovo julkaisi ensimmäisen taittuvan kannettavan: Thinkpad X1 Fold
Testi: Lenovo Thinkpad T15G Gen1: Tehokannettava töihin ja vapaalle