Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huomenna tulossa uusi Nokia-älypuhelin - Nokia 7:n julkistusta Kiinassa povataan jo

HMD Global julkistaa huomenna Kiinassa uuden älypuhelinmallin, todennäköisesti Nokia 7:n, joka täydentää Nokia-älypuhelimien valikoimaa keskihintaluokassa.

HMD Global on paljastanut jo kiinalaisessa verkkokaupassaan tulevan uutuuden tulevan yhdellä ZEISS-takakameralla.
HMD Global on paljastanut jo kiinalaisessa verkkokaupassaan tulevan uutuuden tulevan yhdellä ZEISS-takakameralla.

HMD Global vihjailee tulevasta julkistuksesta jo kiinalaisessa Nokia-verkkokaupassaan.

Nokia 7:ssä on todennäköisesti kyse mallikoodeista TA-1041 ja TA-1042, jotka ovat aiemmin paljastuneet kiinalaisviranomaisen tietokannasta.

Kiinalaisessa Baidun yhteisöpalvelussa nokiabar-nimimerkillä on myös julkaistu alta löytyvä piirroskuva, jonka pitäisi kertoa, mitä Nokia 7:ssä on luvassa.

Android-navigaatiopainikkeet löytyisivät puhelimesta päivitetyn kuvan perusteella näytöltä sormenjälkilukijan sijaitessa puhelimen takana.

Takana olisi vain yksi – tietojen mukaan 16 megapikselin – ZEISS-brändätty kamera kaksisävyisen LED-kuvausvalon kera. Puhelin tukisi Nokia 8:n tavoin ”bothiet” mahdollistavaa Dual-Sight-kuvausta yhtäaikaisesti taka- ja etukameralla. Mukana odotetaan olevan samoin myös OZO Audio -tilaäänitallennuksen.

Lisäksi Nokia 7:ssä on kerrottu olevan yhtä suuri näyttö, 5,2 tuumaa, kuin Nokia 5:ssä. Tarkkuutta näytössä olisi kuitenkin enemmän, 1920×1080 pikseliä. Lisäksi Nokia 7 sisältäisi Qualcommin Snapdragon 630 -järjestelmäpiirin. Rakenne olisi rungoltaan alumiinia, mutta takapinta mahdollisesti lasia tai muuta materiaalia. 3 000 milliampeeritunnin akun lataus hoituisi Qualcommin Quick Charge 3.0 -pikalatauksella.

Aiemmat huhut ovat kertoneet Nokia 7:n olevan tulossa kolmena RAM- ja tallennusmuistivaihtoehtona: 3+32 Gt, 4+32 Gt ja 4+64 Gt.

Nokia 7:n ohella HMD Globalilta odotetaan lähiaikoina myös edullisen Nokia 2:n sekä malliston huipulle tulevan Nokia 9:n julkistuksia.

Päivitetty kello 12.15: Vaihdettu piirroskuva päivitettyyn versioon, jossa navigaatiopainikkeet löytyvät näytöltä.