Video paljastaa lähes kaiken: tältä uuden iPhonen odotetaan näyttävän

Applen tulevasta uudesta huippu-iPhonesta on kuultu lukemattomia huhuja. Puhelimesta on useiden vuotojen perusteella alkanut muodostua jo varsin hyvä kokonaiskuva, jota tuorein video vielä laajentaa.

Tuttu vuotaja OnLeaks on yhteistyössä TigerMobilesin kanssa julkaissut alta löytyvän videon, jossa esitellään näyttävällä tavalla tulevan iPhonen dummy-kappaletta, eli toimimatonta laitetta, jonka ulkoisesti kuitenkin pitäisi kertoa erittäin tarkasti tulevan iPhonen muodoista ja ulkonäöstä. Kuvilla nähtävä mallikappale on valmistettu OnLeaksille perustuen tämän vuotamiin CAD-mallitiedostoihin.

Ulkoisesti eniten huomiota kiinnittäviä asioita uudessa huippu-iPhonessa ovat sormenjälkitunnistimen puuttuminen näytön vallattua lähes koko etupuolen sekä takakameran uusi järjestely. Kameroiden odotetaan olevan pystyasennossa ja aiemmasta poiketen myös kuvausvalon ja mikrofoniaukon olevan osa kamerakohoumaa. Lisäksi viime vuosista poiketen uusi iPhone on myös takaa lasipintainen.

Sormenjälkitunnistimen tulevassa iPhonessa odotetaan löytyvän integroituna osaksi 5,8 tuuman kokoista näyttöä. Näyttö kattaa lähes koko puhelimen etupuolen, mutta yläreunaan jää leikkaus, jossa sijaitsevat puhelinkuuloke, etukamera sekä anturit, mukaan lukien uuteen iPhoneen odotetut uudenlaiset 3D-tunnistuksen mahdollistavat anturit.

Teknisesti uutta tulevassa iPhonessa odotetaan olevan myös näyttötekniikan vaihtuminen ensi kertaa iPhonessa OLEDiin, langaton lataus sekä tietenkin uusi Applen järjestelmäpiiiri A11.

Puhelimen mallinimestä ei ole vielä varmuutta. Vahvimpia veikkauksia ovat iPhone Edition, iPhone 8, iPhone 10 tai iPhone X. Uuden huippu-iPhonen lisäksi Applelta odotetaan myös hieman nykyisestä päivitettyjä iPhone 7s ja iPhone 7s Plus -malleja.

Puhelinten julkistus tapahtunee syyskuussa, mutta uuden huippu-iPhonen saatavuus tulee tuotantoa hidastavien hankaluuksien takia olemaan aluksi hyvin heikko.