Vastaako Apple vihdoin kunnolla toiveisiin? Uuteen iPhoneen selvästi suurempi akku

Tunnettu ja kohtuullisen luotettavana Apple-ennustajana pidetty KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuo ennustaa uudessa sijoittajille suunnatussa raportissaan, että Applen tuleva ”iPhone 8” olisi ulkomitoiltaan hyvin lähellä nykyistä iPhone 7:ää. Silti tulevan mallin sisään on hänen mukaansa sovitettu akku, jonka kapasiteetti on lähellä ison iPhone 7 Plussan lukemia.

Useiden ennusteiden ja raporttien mukaan Apple on ensi syksynä esittelemässä täysin uuden iPhone-mallin, joka käyttää yli viisituumaista OLED-näyttöä, joka ulottuu laitteen molemmille reunoille asti ja täyttää lähes koko laitteen etupaneelin. Kapeiden näytön reunusten ansiosta laite olisi ulkomitoiltaan silti hyvin lähellä nykyistä, 4,7-tuumaisella näytöllä varustettua iPhone 7:ää.

Alihankkijalähteitä haastatellut Kuo ennustaa, että tulevan uutuusmallin sisään on sovitettu myös suhteessa selvästi aiempaa isompi akku, kapasiteetiltaan peräti 2700 milliampeerituntia. Näin sen akun kapasiteetti olisi lähellä nykyistä iPhone 7 Plus -mallia, joka sisältää 2900 milliampeeritunnin akun. Nykyisen iPhone 7 -mallin akun kapasiteetti on 1960 milliampeerituntia.

Aiempaa isomman akun mahdollistaa Kuon mukaan uudentyyppinen, kerrostettu PCB-emolevyratkaisu, joka vie aiempaa vähemmän pinta-alaa laitteen sisällä. Näin vapautuvan tilan ansiosta sisään mahtuu isompi akku. Täysin uuden ”iPhone 8” -mallin rinnalla nähtävät nykyisten mallien suorat seuraajat ”iPhone 7s” ja ”iPhone 7s Plus” käyttävät Kuon mukaan myös uudentyyppistä PCB-emolevyä. Niissä ei kuitenkaan käytetä emolevyn kerrosratkaisua, joten sekä emolevyt että akut tulevissa 7s-malleissa ovat kooltaan lähellä nykyisten 7-mallien ratkaisuja.

Tulevan iPhone-erikoismallin on sanottu olevan kaikkien aikojen kallein iPhone muun muassa materiaaliensa ja erikoisen näyttönsä vuoksi. Osittain sen korkeaa hintaa selittäisi myös Kuon kuvailema erityinen emolevyratkaisu.

KGI:n kuva havainnollistaa, miten pienempi emolevy vapauttaisi lisätilaa akulle iPhonen sisällä. Vasemmalla ”iPhone 7s”, keskellä ”iPhone 8” ja oikealla nykyinen iPhone 7.
KGI:n kuva havainnollistaa, miten pienempi emolevy vapauttaisi lisätilaa akulle iPhonen sisällä. Vasemmalla ”iPhone 7s”, keskellä ”iPhone 8” ja oikealla nykyinen iPhone 7.