Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Salakuvat: Mercedeksen seuraava coupé-kaunotar tulossa ensi vuonna

Mecedekselle erittäin tärkeän E-sarjan mallisto laajenee hiljalleen. Ensimmäisenä esitelty sedan saa kesän päätteeksi rinnalleen tilavan farmarimallin, ja ensi vuonna seuraa sulavalinjainen Coupé. Uutuuden muodoissa tullaan näkemään sekoitus C- ja S-sarjan autoja.

Koko auton kattavasta naamioinnista huolimatta E-sarjan Coupén perusmuoto on varsin hyvin esillä. Erityisesti kaareva kattolinja on jo selkeästi esillä, ja B-pilarien poissaolo tekee siluetista kevyen näköisen. Valot ovat vielä maskien alla, mutta sisarmallien tapaan valmistaja käyttää niissä yleistyvää LED-tekniikkaa. Etenkin keulan muodossa tullaan näkemään eroa sedan-malliin aggressiivisemman maskin avulla.

Uusissa kuvissa saamme myös ensivilkaisun Coupé-version sisätiloihin. Päälinjoiltaan tyyli noudattelee luonnollisesti muussa mallistossa nähtyä tyyliä, mutta ohjaamossa on myös havaittavissa muutamia pieniä eroja. Pyöreät tuuletussuuttimet ovat saaneet suihkumoottorimaisen ilmeen suulakkeen keskellä sijaitsevan ohjaimen ansiosta. Lisäksi perinteinen analoginen kello on saanut väistyä kojelaudasta.

Mittaristo ja näyttöjärjestelmät tulevat tarjolle samalla tavalla ja muukin varustelu noudattelee E-sarjan tyyliä. Moottorivalikoima voi olla yhtä laaja kuin sedanissakin, mikä tarkoittaisi ensimmäistä kertaa E-sarjan Coupéssa nähtävän AMG-malli sekä mahdollisesti myös taloudellinen pistokehybridi. Myös ajodynamiikkaa hiottaneen hieman sporttisemmaksi auton luonteen mukaisesti.

Lue lisää E-sarjalaisesta:
Koeajossa Mercedeksen uusin taidonnäyte – vakuuttaa ilman tuhtia varusteluakin
Mercedes esitteli uuden farmarimalliston lippulaivan – älyä ja tilaa vaikka muille jakaa
Sama auto, kaksi eri maailmaa – Mercedes muuttaa luonnettaan varustelun myötä