Wiser tekee mistä tahansa kodista monella tapaa älykkään

Wiser-kodinautomaatiotuotteet auttavat käyttäjäänsä vähentämään sähkön kulutusta parantaen samalla kodin turvallisuutta ja helpottaen arkea.

Kodin automatisointiin tarkoitettuja laitteita on maailma nykyään pullollaan. Tällaisten laitteiden päämääränä on yleensä käyttäjänsä arjen helpottaminen, ja menetelmiä tämän saavuttamiseen on kutakuinkin yhtä monta, kuin itse laitteitakin. Eräs erittäin toimiva vaihtoehto kodin automaation osa-alueella on tällä Teknavin TV-kaudella nähtävä Wiser.

Wiser living room

Schneider Electricin tuottamat Wiser-älykotituotteet tuovat käyttäjänsä arkeen turvallisuutta, käytännöllisyyttä sekä ympäristöystävällisyyttä. Näihin tuotteisiin lukeutuvat muun muassa älykkäät pistorasiat, valokatkaisimet, valvontakamerat sekä erilaiset sensorit. Näillä tuotteilla voidaan helposti muuttaa vanhemmatkin talot älykodeiksi, jolloin älykodin hyödyt saadaan käyttöön riippumatta siitä, minkä ikäisessä tai tyyppisessä talossa tai rakennuksessa asutaan.

Älykkyyttä, joka sulautuu ympäristöönsä

Älykkäiden pistorasioiden toimintaperiaate on hyvinkin yksinkertainen: ne joko antavat virtaa niihin kytkettyihin laitteisiin, tai eivät. Juuri tässä yksinkertaisessa ideassa piileekin Wiserin älypistorasioiden monipuolisuus, sillä hallinnoimalla näiden pistorasioiden läpi antamaa virtaa voidaan esimerkiksi vähentää kodin energiankulutusta.

Wiserin älypistorasioita voidaan hallinnoida Wiser-älypuhelinsovelluksella kodin langattoman verkon kautta. Tällä sovelluksella voidaan sulkea ja avata mitkä tahansa kodista löytyvät älypistorasiat, milloin tahansa. Älypistorasiat voidaan myös asettaa sammumaan automaattisesti esimerkiksi tiettyyn kellonaikaan tiettyinä päivinä. Esimerkiksi olohuoneessa olevat sähköiset laitteet, kuten TV, kotiteatterijärjestelmä, valaisimet ynnä muut voidaan asettaa sammumaan yön ajaksi näiden pistorasioiden avulla.

Wiser Exxact

Näitä pistorasioita on saatavilla monissa eri väreissä, ja jopa useammasta materiaalista valmistetuissa kehyksissä, kuten esimerkiksi lasisissa tai teräksisissä. Sama pätee myös Wiser-valokatkaisimiin, joita voidaan myös niin ikään hallinnoida Wiserin älypuhelinsovelluksella. Erilaiset kehykset mahdollistavat Wiser-tuotteiden sulautuvuuden mihin tahansa kotiin, mikä myötäilee Schneider Electricin visiota “näkymättömästä älykodista”.

Helppoja, mutta monipuolisia ratkaisuja monimutkaisiinkin tilanteisiin

Siinä missä Wiserin älykkäät pistorasiat ja valokatkaisimet tarjoavat ratkaisuja sähkönkulutuksen pienentämiseen, esimerkiksi Wiserin erilaiset sensorit ja valvontakamerat tarjoavat turvallisuutta kotiin ja sen ympäristöön. Kuten kuvitella saattaa, Wiser-valvontakamerat mahdollistavat kodin ja sen ympäristön tarkkailemisen älypuhelimen kautta, mikä jo itsessään vaikuttaa kodin turvallisuuteen positiivisesti. 

Valvontakamerat eivät kuitenkaan ole välttämättä tehokkain tapa ehkäistä kaikkia vahinkoja kotona. Hyvä esimerkki tästä on esimerkiksi kodinkoneiden rikkoutumisesta aiheutuneet vesivahingot, joissa paras apu on Wiserin kosteussensori. Tämä sensori toimii paristolla, minkä ansiosta se voidaan sijoittaa minne vain, missä vesivahingon riski sattuu olemaan läsnä. Kosteussensori antaa vettä havaitessaan äänimerkin ja lähettää käyttäjänsä älypuhelimeen ilmoituksen Wiser-sovelluksen kautta. Tämän lisäksi myös kosteussensori voidaan liittää osaksi älykodin automaatiota paremman turvallisuuden saavuttamiseksi. Oikeilla Wiser-varusteilla voidaan esimerkiksi helposti rakentaa kokonaisuus, joka katkaisee sähkön vaikkapa vettä lattialle vuotavasta astianpesu- tai pyykkikoneesta. Kosteussensorin lisäksi Wiserin katalogista löytyy myös esimerkiksi lämpötilasensoreita, liiketunnistimia sekä ovenavaustunnistimia. Myös näihin laitteisiin voidaan liittää erilaisia automaatioprosesseja: lämpötilasensorin avulla huoneen lämpötila voidaan pitää automaattisesti tietyllä tasolla, liiketunnistimen avulla voidaan hallinnoida valaistusta tai sähkönsyöttöä vaikkapa huonekohtaisesti, ja ovenavaustunnistin voidaan asettaa hälyttämään vaikkapa auki jääneestä jääkaapin ovesta.

Wiser hall

Wiserin älykotiratkaisut ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan yllättävän monipuolisia, ja mikä parasta, niiden tarjoamat hyödyt ovat saatavilla käytännössä minkälaiseen kotiin vain. Lisäksi kotiin jo hankittu Wiser-järjestelmä on laajennettavissa milloin vain, sillä uusien laitteiden käyttöönottoasennus hoituu näppärästi älypuhelimen sovelluksella. Wiser-järjestelmän hankkiminen kotiin ei siis vaadi heti alkutekijöissään suurta sijoitusta, vaan kodin automatisointi voidaan aloittaa vaikka vain yhdestä tunnistimesta, ja uusia laitteita voidaan hankkia sitten, kun siltä tuntuu.

Yllä näkyvä Schneider Electricin tuottama Youtube-video havainnollistaa myös hienosti älykodin kykyä helpottaa käyttäjän arkea eri tavoin.

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Lue myös:
Withings tarjoaa apua terveellisempään elämään
Testi: LG C1 – pätevä OLED etenkin pelikäyttöön
Koeajossa uusi Ford Fiesta X – Teknavin Anniina: ”Sport-modella auto on huomattavasti pirteämpi!”
Anssi myi A-Mersunsa Autovexin kautta – ”Odotukset ylittyivät”
Kotitoimiston työergonomiaan panostaminen auttaa jaksamaan