Withings tarjoaa apua terveellisempään elämään

Withings valmistaa kodinelektroniikkaa, joka helpottaa terveellisten elämäntapojen omaksumista ja noudattamista.

Hyvinvointiteknologian ansiosta terveellisten elämäntapojen noudattaminen on helpompaa kuin koskaan ennen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö terveellisten elämäntapojen omaksuminen ja niihin sitoutuminen olisi haastavaa. Päinvastoin, se vaatii paljon itsekuria sekä motivaatiota. Itsekuria parantavia elektronisia laitteita ei markkinoille olla vielä saatu, mutta motivaatiota terveellisempien elämäntapojen noudattamiseen voidaan hakea esimerkiksi oman kehon eri ominaisuuksia tarkastelemalla ja seuraamalla. Juuri tässä suurta apua tarjoavat esimerkiksi nämä Withingsin valmistamat hyvinvointiteknologian laitteet.

Withings Sleep Analyzer

Sekä määrältään että laadultaan riittävä uni on yksi terveellisen elämän kulmakivistä. Ilman lepoa keho ei pysty palautumaan esimerkiksi urheilusuorituksista kunnolla, ja liian lyhyet yöunet haittaavat myös arjessa jaksamista. Withings Sleep Analyzer ei suoranaisesti paranna unen tai levon laatua tai määrää, mutta siitä on suuri apu unen seurannassa.

Sleep Analyzer on käyttäjän patjan alle sijoitettava laite, joka rekisteröi käyttäjänsä pienimmätkin liikkeet nukkumisen aikana. Se pystyy täten tarkkailemaan käyttäjänsä unisyklejä ja jopa hengittämistä, ja tallentamaan keräämänsä tiedot Withingsin Health Mate -älypuhelinsovellukseen. Sleep Analyzer ilmoittaa myös esimerkiksi yöllä tapahtuvista hengityskatkoksista ja kuorsaamisesta, joiden havaitseminen voisi muuten olla erittäin hankalaa.

Unen seurantaa varten on saatavilla paljon erilaisia laitteita, ja esimerkiksi monet älykellot voivat mitata pitkälti samoja asioita, kuin Sleep Analyzer. Tämän laitteen vahvuutena voidaan kuitenkin mainita sen mukavuus; Sleep Analyzerin käyttö ei vaadi minkään mittareiden tai laitteiden pitämistä kiinni käyttäjän kehossa. Näin ollen, Sleep Analyzer on erinomainen hankinta niille, jotka haluavat pysyä kartalla unenlaadustaan joutumatta pitämään esimerkiksi älykelloa ranteessa myös nukkuessa.

Withings Body Cardio

Myös painon tarkkailulla on suuri rooli kehon hyvinvoinnin kartoittamisessa, ja tätä varten monista suomalaisista kodeista löytyykin ainakin yksi henkilövaaka. Kehon paino ei kuitenkaan yksinään kerro läheskään kaikkea ihmisen terveydentilasta tai hyvinvoinnista. Niille, jotka haluavat tarkemman kuvan kehonsa koostumuksesta, on markkinoilla olemassa myös monenlaisia kehonkoostumusvaakoja, jotka ilmoittavat käyttäjänsä painon lisäksi esimerkiksi rasvaprosentin.

Withings Body Cardio

Withingsin Body Cardio -vaaka kykenee mittaamaan yllä mainittujen asioiden lisäksi muun muassa käyttäjänsä lihas- ja luumassan sekä kehon nestemäärän. Tältä osin Body Cardiota ei vielä voida pitää maailmaa mullistavana kehonkoostumusvaakana, mutta Withings on lisännyt Body Cardio -vaakaan pari erikoisuutta tämän lisäksi.

Body Cardio mittaa käyttäjänsä pulssin punnituksen yhteydessä. Samalla se lähettää pieniä paineaaltoja käyttäjänsä jalkapohjien kautta verisuoniin. Mittaamalla näiden paineaaltojen kulkunopeutta käyttäjän verisuonten sisällä Body Cardio kertoo käyttäjänsä verisuonten iän, mikä voi puolestaan kertoa hyvinkin paljon käyttäjän elämäntavoista. Kaikki Body Cardio -vaa’an keräämät tiedot tallentuvat automaattisesti Withingsin Health Mate -sovellukseen, mistä niitä voidaan tarkastella myöhemmin esimerkiksi terveydentilan kehityksen kartoittamista varten.

Withings ScanWatch

ScanWatch on Withingsin valmistama, monipuolinen urheilukello, joka voi yllä olevien laitteiden tavoin kertoa myös paljon käyttäjänsä terveydentilasta. Se toimii kellon lisäksi askelmittarina ja voi ilmoittaa käyttäjälleen esimerkiksi tulevista puheluista, ja sen näytöltä voidaan jopa lukea Whatsapp-viestejä. Se voi myös kertoa käyttäjälleen arvion urheilusuorituksen aikana kulutettujen kaloreiden määrästä.

Withings ScanWatch

ScanWatch-kellon toiminnot eivät kuitenkaan rajoitu vain yllä mainittuihin ominaisuuksiin. ScanWatch voi valosensorinsa avulla myös tarkkailla käyttäjänsä verisuonista kerättävää tietoa. Toisin sanoen, käyttäjä voi suorittaa ScanWatchin avulla EKG- ja hengitystiheysmittauksia milloin vain. ScanWatch voi mitata myös käyttäjänsä pulssia. Kaikki ScanWatchin suorittamat mittaukset tallentuvat myös Health Mate -sovellukseen myöhempää tarkkailua varten. ScanWatch on myös saatavilla Teknavi.com-verkkokaupassa.

Withings BPM Connect

BPM Connect tarjoaa käyttäjälleen helpon tavan mitata ja tarkkailla verenpainetta. Toisin kuin yleisimmät verenpainemittarit, BPM Connect -mittarissa ei ole letkuja tai johtoja, mihin sotkeutua. Lisäksi, se toimii paristojen sijasta ladattavalla akulla. Itse verenpaineen mittaaminen onnistuu napin painalluksella. Myös BPM Connectin tekemät mittaukset tallentuvat automaattisesti Health Mate -sovellukseen.

Withings BPM Connect

Muun muassa näillä laitteilla voidaan helposti saada parempi kuva käyttäjän terveydentilasta, ja sen myötä on helpompaa ymmärtää, miten kunkin käyttäjän elämäntapoja tulisi mahdollisesti muuttaa terveellisempien elämäntapojen saavuttamiseksi. Näiden laitteiden keräämä ja tallentama tieto voi myös tarjota käyttäjälleen motivaatiota omaksua ja ylläpitää terveellisempiä elämäntapoja.

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Lue myös:
Testi: LG C1 – pätevä OLED etenkin pelikäyttöön
Koeajossa uusi Ford Fiesta X – Teknavin Anniina: ”Sport-modella auto on huomattavasti pirteämpi!”
Xiaomi Watch S1 -älykello myyntiin Suomessa 249 euron suositushinnalla
Kotitoimiston työergonomiaan panostaminen auttaa jaksamaan