Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Julkaisemattoman uuden Lumian tiedot ja hinta paljastuivat

Lumia 650:n odotetaan ilmestyvän virallisesti tämän kuun aikana, mutta vielä Microsoft ei ole moisesta mallista mitään maininnut. Irlantilainen teknologiabloggaaja onnistui kuitenkin jo nappaamaan talteen laitteen tekniset tiedot ja hinnan. Odotusten mukaisesti laite asettuu hinnaltaan alempaan keskiluokkaan.

TechBuzzIreland.com -sivuston Jim O’Brien bongasi Lumia 650:n tiedot jälleenmyyjän esittelylapusta. Sen mukaan Lumia 650 sisältää viiden ja kahdeksan megapikselin kamerat, viisituumaisen näytön, 16 gigatavun sisäisen tallennustilan, 1,3 gigahertsin neliydinsuorittimen ja vilkaisunäyttötoiminnon. Käyttöjärjestelmänä on tietysti Windows 10 Mobile. Suorittimen 1,3 gigahertsin kellotaajuus viittaa Qualcommin Snapdragon 212 -järjestelmäpiirin, joka eroaa aiemmasta 210-piiristä juuri suorittimen kellotaajuuden osalta. Viime vuonna julkaistu Lumia 550 käyttää 1,1 gigahertsin kellotaajuudella toimivaa Snapdragon 210 -piiriä.

Lumia 650:n hinta Irlannissa on O’Brienin bongauksen perusteella 199,99 euroa. Puhelimien hinnat Irlannissa vastaavat yleensä Suomen hintoja, joten tulevan Lumian hinta asettunee myös Suomessa kahteensataan euroon. Lumia 650:n virallisesta julkaisuaikataulusta ei ole vielä varmempaa tietoa, mutta huhujen perusteella se saattaisi tapahtua parin seuraavan viikon aikana.