Xplora X5 Play on turvallinen ja vanhemmille helppo vaihtoehto lapsen puhelimeksi

Kellopuhelin on vaihtoehto, jos älypuhelinta ei haluta ostaa liian nuorelle lapselle. Kellopuhelin on myös paremmin vanhempien hallittavissa.

Xplora X5 Play on Android-käyttöjärjestelmällä varusteltu kellopuhelin, joka on suunniteltu kouluikäisten lasten käyttöön. Suomessa ostetaan ensimmäinen älypuhelin poikkeuksellisen aikasin, vaikka sopivaksi iäksi ensimmäiselle puhelimelle mielletään noin 10 vuotta.

Tähän kohtaan markkinaa haluaa iskeä Xplora, jonka uusin malli Xplora X5 Play tuli Suomessa myyntiin tänä vuonna.

Toiminnoiltaan hieman yksinkertaisempi kellopuhelin voi olla hyvä välivaihe ennen ensimmäistä varsinaista älypuhelinta. Xploran käyttöjärjestelmässä on lisäksi kannustettu lasta liikkumaan, jotta ruutuaika ei pääsisi passivoimaan.

Xplora X5:ssä on esiasennettu SIM-kortti, joka mahdollistaa puheluiden soittamisen ja vastaanottamisen tavallisen kännykän tapaan.

Xplora X5 pyrkii ratkaisemaan lasten liikkumattomuutta Goplay-aktiviteettialustalla. Mitä enemmän askelia lapsi kerää kellon askelmittariin, sitä enemmän ansaitsee Xplora-kolikoita. Kolikoita voi käyttää esimerkiksi pelien pelaamiseen ja niiden myötä lapsella on mahdollisuus voittaa tuotepalkintoja.

Teknavin haastattelema Marko Multisillta, jonka 6-vuotias lapsi Halti käyttää kellopuhelinta, kertoo askelmittarin motivoivan lasta liikkumaan lisää.

Xplora antaa myös mahdollisuuden tukea lapsen keskittymiskykyä. Vanhempi voi kytkeä Xploran kellotilaan, jolloin puhelintoiminnot ovat rajoitettuja eikä lapsi voi esimerkiksi näprätä kelloa kesken koulupäivän. Vanhemmat voivat yhä soittaa kelloon.

Xploran toimitusjohtaja Timo Vaskio kertoo monien yhtiön tuotteita ostaneiden arvostavan kellon mahdollistamaa liikkumisen vapautta, eli sitä ettei kellon ääreen sulkeuduta samaan tapaan kuin puhelimelle.

Kellon muistiin mahtuu 50 yhteystietoa. Puhelun soittaminen tai vastaanottaminen on tehty helpoksi. Näytön pyyhkäisy 1,4 tuuman näytöltä riittää avaamaan yhteyden. Puhumista kehutaan turvallisemmaksi, kun lapsen katse ei ole kiinni näytössä puhelun aikana.

Laitteeseen täytyy etukäteen määrittää ne numerot, jotka voivat soittaa siihen. Tällöin kellopuhelinta käyttävä lapsi on paremmin turvassa mahdollisilta huijaussoitoilta ja häiriköiltä.

Kameroiden osalta Xplora tarjoaa lapsen käyttöön kahden megapikselin selfie-kameran ja tallennustilan 1000 kuvan taltioimiseen. Omia otoksia voi käyttää näytön taustakuvina.

Akulle luvataan yhdellä latauksella käyttöaikaa parhaimmillaan pariksi vuorokaudeksi. Ominaisuuksiin kuuluu myös vesitiivis rakenne.

Xplorassa on sisäänrakennettu gps-vastaanotin, jonka avulla vanhemmat voivat seurata lapsensa liikkeitä. Vanhemmat voivat lisäksi ladata omaan älypuhelimeensa huoltajan sovelluksen, joka ilmoittaa, kun lapsi lähtee tai saapuu määritellylle alueelle.

Xplora X5 Play: ovh. 199e

Tekniset ominaisuudet:

  • 4G, 3G, 2G
  • Android-käyttöjärjestelmä
  • #GOPLAY
  • 2MP kamera
  • Vedenkestävä IP68 (alle 1,5 m / 30 min puhtaassa vedessä)
  • 800 mAh akku / 72 tuntia valmiustilassa
  • 1,4 tuuman TFT-näyttö
  • Puhelu- ja viestitoiminto
  • GPS
  • Askelmittari

Lue myös:
Testi: Oura Ring – älysormus hyvinvoinnin tueksi
Testi: OnePlus Watch -älykello – Rautapuoli kunnossa, sovellus sakkaa
Testi: Suunto 9 Peak: Huippuohut ja jämäkkä kello
Näin toimii EKG-mittaus ja verenpaineen mittaus älykellossa

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa! Löydät meidät FacebookistaInstagramistaTwitteristä ja YouTubesta