Testi: OnePlus Watch -älykello – Rautapuoli kunnossa, sovellus sakkaa

OnePlus Watch on tehopuhelimista tutun yhtiön laajentuminen kohti laite-ekosysteemia. Ensimmäinen älykello on monella tapaa hyvä laite, jossa on potentiaalia vieläkin parempaan, kun oheissovellus kehittyy tarpeeksi.

OnePlus Watch: Hinta 159e (ovh.)

Tykkäsimme

Emme tykänneet

  • OnePlus Health -ohjelmiston puutteet

OnePlus Watch on älypuhelinvalmistajana tunnetun yhtiön ensimmäinen älykello. Yhtiön oman käyttöjärjestelmän pohjalle rakennettu älykello tarjoaa laitteelta odotetut tärkeimmät toiminnot pitkällä akkukestolla.

Kellon AMOLED-näyttö on halkaisijaltaan 46 millimetriä. Ulkonäöltään laite muistuttaa mukavasti tavallista kelloa eikä pistä silmään. Tämän avulla kello myös sopii helposti moniin asustuksiin. Testikappale on väriltään musta. Värivaihtoehdon nimi on Midnight Black. Runko on ruostumatonta terästä ja ranneke kumia. Kello kestää hyvin sadetta ja kosteita oloja 5ATM-vedenpainekestävyyden myötä. Kellon kanssa voi siis huoletta mennä myös uimaan.

Terveysdatan mittaus on tärkeä älykellojen myyntivaltti. OnePlus Watch mittaa käyttäjän sykettä ja veren happisaturaatiota. Lisäksi kello toimii luonnollisesti askelmittarina. Sykkeen ja happisaturaation perusteella kello laskee stressitason päivän mittaan. Yöllä käytettynä kello myös arvioi unenlaatua.

Puhelimeen kello yhdistetään OnePlus Health -sovelluksen kautta. Yhteystekniikkana on luonnollisesti Bluetooth.

Sovellukseen tallentuu kellon terveysdata ja kellolla seuratut liikuntasuoritteet. Ilman sovellusta ei myöskään saa pikaviestejä, musiikin toistoa ja muita toimintoja synkronoitua puhelimesta kelloon. Kellon saa synkronoitua Android-puhelimen kanssa ja iOS-tuki on myös tulossa myöhemmin.

Mahdollisuuksia myös itsenäiseen toimintaan löytyy hieman, sillä kelloon saa yhdistettyä kuulokkeet musiikin toistoa varten. Musiikin saa ladattua suoraan kelloon. Kappaleet täytyy tosin olla itsellä tiedostoina, eli Spotify ja vastaavat palvelut toimivat ainoastaan puhelimen kautta.

Sovelluksen toiminnot ovat pidempiaikaisiin älykellovalmistajiin verrattuna vaatimattomat. Harjoituksista mitataan matka, aika, keskisyke, sykealueet ja kulutetut kalorit. Lisäksi ulkona tehdyistä harjotuksista saa tiedon korkeusvaihteluista ja askeltahdista tai pyöräilyssä nopeuden vaihtelusta.

Moni muu kellovalmistaja tarjoaa kuitenkin harjoituksista enemmänkin tietoa, kuten palautumisajan ja enemmän tietoa harjoituksen vaikuttavuudesta. Nämä tiedot eivät välttämättä ole täysin tarkkoja, mutta arkiliikkujalle ne antavat usein kiinnostavia lukemia ja arvioita oman liikunnan hyödyistä.

OnePlus on onneksi hyvä kehittämään tuotteitaan ja ohjelmistojaan päivityksillä, joten Health-sovellus on toivottavasti tulevaisuudessa nykyistä monipuolisempi toiminnoiltaan. Tällä hetkellä se ei yksinkertaisesti pärjää kilpailijoilleen.

Ohjelmistossa on suomenkielisenä myös muutamia räikeitä käännöskukkasia, jotka toivon mukaan korjataan päivityksissä. Näitä näkyy enimmäkseen kellon omissa valikoissa.

Vahvuus: Itse kello

Paras puoli koko paketissa on itse kello. Näyttö on mukavan kokoinen ja kello on siistin näköinen. Laitteen toiminta on yksinkertaista ja jouhevaa. Kellon käytön logiikka on hyvin samanlainen kuin Samsungin älykelloilla tai Androidille suunnitelluilla WearOS-kelloilla. Aloitusnäytöstä voi pyyhkäistä sivulle tiettyihin pikatoimintoihin ja katsoa esimerkiksi sään suoraan. Sovellusvalikko listaa kaikki muut kellon toiminnot.

OnePlus Watch valikko

Akku kestää hienosti. Virtaa riittää yli viikon verran sekalaiseen käyttöön ja kaksi viikkoa saa käyttöaikaa, jos ei pidä kelloa jatkuvasti ranteessa. Lataaminenkin hoituu todella nopeasti ja hätätapauksessa lyhytkin lataushetki voi riittää esimerkiksi viikonlopun yli.

Kello jaksaa seurata harjoituksia pitkään eikä esimerkiksi viikonlopun vaelluksella ole lainkaan tarvetta lataukselle, vaikka keräisi kaikki kävelyt liikuntasuorituksiin.

Vedenkestävyyden tai toimintavarmuuden kanssa ei ole minkäänlaisia ongelmia. Kuminen rannehihnakin on pidemmän päälle osoittautunut ihan mukavaksi vaihtoehdoksi pitkäaikaiseen käyttöön.

OnePlus Watch 159e (ovh.)

Kenelle? Älykellon ostajalle, joka haluaa laadukkaalta tuntuvan kellon pitkällä akkukestolla, vaikka ominaisuudet eivät vielä ole yhtä monipuolisia liikunnan tai toimintojen suhteen, kuin muilla valmistajilla.

OnePlus Watch on hyvä älykello hyvään hintaan, jos etsii kelloa akkukesto ja perustoiminnot edellä Android-puhelimen kaveriksi. Oheisohjelmistolla on vielä varaa kehittyä, jolloin kello pystyy haastamaan myös markkinoiden kalliimpia vaihtoehtoja.

Kuvat: Joonas Koivisto

Lue myös:
Pikatesti: OnePlus 9 Pro: Loistava huippupuhelin ilman puutteita
Testi: OnePlus 9: Uutuuskaksikosta se järkiostos
Näin toimii EKG-mittaus ja verenpaineen mittaus älykellossa
OnePlus julkaisi OnePlus 9 ja OnePlus 9 Pro -puhelimet: Entistä isompi painotus kameroissa
Pikatesti: OnePlus 8 Pro on edelleen loistava lippulaiva

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa! Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta