Pikatesti: OnePlus 8 Pro on edelleen loistava lippulaiva

Keväällä ilmestynyt OnePlus 8 Pro on edelleen täysveristä lippulaivapuhelinta kaipaavalle loistava hankinta.

Tykkäsimme

Emme tykänneet

 • Ylimääräiset kamerat
 • Turhankin kaarrettu näyttö

OnePlus 8 Pro: Hinta alkaen 899e

OnePlus muutti kurssiaan tämän vuoden keväällä, kun se julkaisi täysverisen lippulaivapuhelimen ilman minkäänlaisia kompromisseja. Sulava 120 hertsin näyttö, edelleen mainio ja virtatehokas Qualcommin 865 -järjestelmäpiiri sekä iso akku tekevät puhelimen käytöstä jouhevaa ja mutkatonta.

Puhelinmalli on saanut päivityksen Android 11 -käyttöjärjestelmään ja selviää käytännöstä kaikista tehoakin vaativista tehtävistä ongelmitta. Ison akun avulla puhelin pärjää kevyessä käytössä kaksikin päivää ja jaksaa hyvin päivän verran tehokäyttöä. WarpCharge-pikalataus ei ole ihan samaa tasoa kuin syksyisessä 8T-mallissa, mutta 8 Pro on silti yksi markkinoiden nopeimmista lippulaivapuhelimista latautumaan.

OnePlus 8 Pro Android 11 alkunäyttö

OnePlussan Oxygen OS on loistava ja jatkuvasti päivittyvä versio Androidista. Kokemus on oikealla tapaa yksinkertainen ja lähellä muokkaamatonta Androidia. Muutamia toiminnallisuuksia on lisätty Androidin päälle, kuten kehittyneempi dark mode -käyttöliittymä.

Android 11 -päivitys on tuonut puhelimeen omalaatuisen ilmeen käyttöliittymään ja muutamia hyviä lisätoimintoja. Uusi OnePlussan oma valikkosyöte sisältää paikat muistiinpanoille, muistutuksen auton parkkeerauspaikasta ja pikaväylän tiettyihin sovelluksiin. 

OnePlus 8 Pro ja uusi uutisvirta

Kameroissa OnePlus on kirinyt jatkuvasti muita huippuvalmistajia kiinni ja sama kehitys on näkynyt 8 Pro -mallin elinkaaressa. Melkeinpä jokainen käyttöjärjestelmäpäivitys parantaa myös kamerasovelluksen toimintaa ja eritysesti kehittää kuvien automaattista jälkikäsittelyä.

Isoin miinus kamerapuolella on turhaksi jäänyt värisävykamera, jonka toimintaa rajoitettiin tirkistelymahdollisuuksien takia. Tietyt värifiltterit ikään kuin läpäisivät tiettyjä vaatteita epäsoveliaasti. Myöskään zoomaukseen tarkoitettu telekamera ei ole OnePlussassa kovinkaan häävi.

Lisäkameroiden laadun lisäksi pieni miinus voi olla todella agressiivisesti sivuilta kaarrettu näyttö. Etenkin mallin elinkaaren alussa reunojen toiminta ja reagointi kosketukseen oli ongelma, mutta ohjelmistopäivitykset ovat tämän jälkeen suurelta osin korjanneet ongelmat. Mukavaa agressiivisesti kaarrettujen reunojen käyttö ei silti ole, jos joidenkin sovellusten painikkeet on asetettu liian sivuun reunoille. 

Kenelle? Mutkatonta ja kompromissitonta lippulaivapuhelinta haluavalle, jota ei haittaa puhelimen iso koko, kun suorituskykyä ja hyvä akkukesto on tarjolla.

Jos mielii joululahjaksi tai Black Friday -alennuksista uutta huippupuhelinta on OnePlus 8 Pro yksi markkinoiden parhaita vaihtoehtoja hintaluokassaan. Jos ei kaipaa Samsungin Note-stylusta on OnePlus hyvän akkukeston myötä Note 20 -sarjaan verrattuna parempi valinta.

Tekniset tiedot: OnePlus 8 Pro

 • Näyttö: 6,78 tuumaa
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 865
 • Keskusmuisti: 8/12 Gt
 • Tallennustila: 128/256 Gt
 • Käyttöjärjestelmä: Android 10, saatavilla Android 11 -päivitys
 • Android-kustomointi: OnePlus Oxygen OS
 • Kamerat: 48Mp pääkamera, 8Mp telekamera, ultralaajakulmakamera 48Mp, etukamera 16Mp
 • Akku: 4510 mAh
 • Paino: 199 gr

Kuvat: Joonas Koivisto

Lue myös:
Huippupuhelimet: Monelle ostajalle hyviä vaihtoehtoja
OnePlus 8 Prolle ja OnePlus 8:lle uusi ohjelmistopäivitys – mukana runsaasti parannuksia ja lisäyksiä niin näyttöön, kameraan kuin yhteyksiin

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa! Löydät meidät Facebookista,Instagramista,Twitteristä ja YouTubesta