Pikatesti: OnePlus 9 Pro: Loistava huippupuhelin ilman puutteita

OnePlus 9 Pro on turvallinen ja hyvä valinta sellaiselle, joka haluaa uuteen puhelimeensa kaikki tämän hetken huippuominaisuudet. Suurin parannus viime vuosien OnePlus -puhelimiin tulee tehokkaampien komponenttien lisäksi kehittyneemmästä kamerasta.

Tykkäsimme

Emme tykänneet

  • Erot tavallisen OnePlus 9:n kanssa pienet

OnePlus 9 Pro jatkaa monella tavalla siitä mihin yhtiön aiempi lippulaivamalli 8 Pro jäi. Uutuus on häpäilemätön lippulaivapuhelin ja tämä näkyy myös sen hinnassa. Niille jotka haluavat uusinta tehoa ja monet ominaisuuksista halvemmalla, on parempi vaihtoehto hieman myöhemmin kauppoihin saapuva OnePlus 9.

Peruspalikoiltaan OnePlus 9 Pro on kaikenkattava lippulaivapuhelin. Edestä löytyy kookas reunoilta kaarrettu näyttö. Etukamera on upotettu näytön sisään. Takana on lasipintainen kuori ja ison huomion takakuoressa vie tietenkin kookas kameramoduuli. 

Kaksi tärkeintä linssiä ovat huomattavan isokokoiset. Päälinssin ja laajakulmakameran lisäksi mukana on telekamera parempaa zoomausta varten, macro-kamera lähikuvaukseen ja muutama muu kuvaukseen vaikuttava sensori. Kameramoduulissa näkyy isosti myös OnePlussan uusi yhteistyökumppanuus puhelinkameroiden alalla: Hasselblatt. Ruotsalainen korkeatasoisten kameroiden valmistaja on nyt vaikuttanut puhelimen kuvien värimäärittelyyn.

OnePlus 9 Pro ja Karbon Black -suojakuori.

Suorituskyky

Tehon puolesta OnePlus 9 Pro sisältää kaiken mitä tarvitsee ja enemmänkin. Uusin Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri toimii tehokkaasti eikä puhelin jäätyile turhia. Myös nopea tallennustila ja muisti auttavat siinä, että arkinen käyttö on erittäin sulavaa. Tallennustilaa on saatavilla 128 tai 256 gigatavua, eli tuskimpa kukaan saa puhelimensa tallennustilaa täytettyä, ellei kuvaa todella paljon tai lataa huomattavia määriä sisältöjä suoraan laitteen muistiin.

Sulavuuden saa ulosmitattua 120 hertsin näytöllä. Näyttö tukee nyt 360 hertsin taajuutta kosketusten rekisteröintiin. Käytössä nopeampi kosketustaajuus ei kuitenkaan tunnu.

Lataus on luvatulla tavalla nopeaa. Pakettiin kuuluva 65 watin johdollinen laturi täyttää akun puolessa tunnissa ja erikseen myytävä WarpCharge 50 -latausalusta täyttää lupaukset nopeasta langattomasta latauksesta.

Pelaaminen käy puhelimella helposti ja vaivatta. Uusimman ohjelmistopäivityksen jälkeen puhelin ei turhia takkuile vaativienkaan pelien kanssa.

Uudistuneet kamerat

OnePlussan iso panostus puhelimensa kameroihin yhdessä ruotsalaisen Hasselbladin kanssa näkyy. Pääkamera ja ultralaajakuvakamera ottavat todella hyviä ja ennen kaikkea väreiltään tasapainoisia kuvia. Eroa alan perinteisiin ykkösiin Samsungiin ja Appleen on enää hyvin vähän, jos ollenkaan.

Myös videokuvaus onnistuu hyvin. 4K-videon kuvaaminen 120 kuvan sekuntinopeudella toimii varsin ongemitta ja 8K-videokuvaus toimii sekin ihan hyvin. 8K-video tosin on hankalammassa valotuksessa tai nopeamman liikkeen kanssa altis ghosting-ilmiölle, jossa kuvattavien kohteiden reunat venyvät ja jäävät häntimään.

Käyttötuntuma

OnePlus 9 Pro on päivittäisessä käytössä varsin kitkaton puhelin, joka tuntuu kaikin puolin huippumallilta. Kameralla saa hyviä kuvia ja videoita, kaikki sovellukset toimivat moitteetta ja puhtia on paljon myös vaativimpiin peleihin. Akku kestää helposti koko päivän, vaikka pitäisi yllä yhteyttä älykelloon bluetoohtilla ja käyttäisi ahkerasti langattomia kuulokkeita puhelimen kanssa. Kaksi päivää akkukestoa lienee mahdollinen säästeliäällä käytöllä, mutta todella nopea lataus antaa aika vähän syitä säästellä puhelimen akkua, ellei halua minimoida latauskertoja akun ikää pidentääkseen.

Oxygen OS 11 on varsin simppeli ja toimiva versio Androidista, joka sisältää muutaman mukavan lisäominaisuuden muokkaamattoman Android 11:sta päälle.

Kenelle? Sellaiselle, joka on valmis laittamaan rahat kiinni lippulaivapuhelimeen ja haluaa tämän hetken kovimmat ominaisuudet.

Vaihtoehdoista edullisempi kahdeksan gigatavun keskusmuistilla ja 128 gigatavun tallennustilalla riittää varmasti suurimmalle osalle, ellei kuvaa todella paljon videota ja pelkää pienemmän tallennustilan täyttyvän liian äkkiä.

OnePlus 9 Pro:

  • Näyttö: 6,7 tuumaa, 120 hertsiä, 3216 x 1440
  • Järjestelmäpiiri: Snapdragon 888
  • Muistia: 8 tai 12 gigatavua
  • Tallennustilaa: 128 tai 256 gigatavua
  • Kamera: 48mp pääkamera, 50mp ultralaajakulmakamera, 8mp telekamera, monokromikamera, 4K 120fps- ja 8K 30fps -videotilat
  • Akku: 4500 mAh, WarpCharge 65T ja Wireless WarpCharge 50T
  • Käyttöjärjestelmä: Oxygen OS 11 (Android 11)
  • Hinta: 899 tai 999 euroa

Lue myös:
OnePlus julkaisi OnePlus 9 ja OnePlus 9 Pro -puhelimet: Entistä isompi painotus kameroissa
Pikatesti: OnePlus 8 Pro on edelleen loistava lippulaiva
Huippupuhelimet: Monelle ostajalle hyviä vaihtoehtoja
OnePlus 8 Prolle ja OnePlus 8:lle uusi ohjelmistopäivitys – mukana runsaasti parannuksia ja lisäyksiä niin näyttöön, kameraan kuin yhteyksiin

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa! Löydät meidät Facebookista,Instagramista,Twitteristä ja YouTubesta