CES 2021: HP esitteli uusia kannettavia ensisjaisesti etä- ja monipaikkatyöskentelyyn

Myös HP keskittyi CES 2021 -tuotejulkistuksissaan vahvasti etätyöskentelyä auttaviin laitteisiin. Kannettavien tietokoneiden lisäksi kattaukseen kuuluu hyödyllisiä oheislaitteita.

HP:n uusista kannettavista huomio kiinnittyy ensimmäisenä uuteen Dragonfly G2 -malliin. Valmistajan mukaan kyseessä on maailman kevyin yrityskäyttöön tarkoitettu hybridikannettava. Näyttökooltaan 13,3 tuuman kannettavaan tulee nyt saataville Intelin uusimmat 11. sukupolven mobiiliprosessorit.

HP:n Dragonfly 2 -kannettava.
HP:n uusi Dragonfly 2.

Tarjolla on lisäksi 5G- ja 4G-yhteydet, sisäänrakennettu paikannus sekän HP:n oma Tamper Lock, joka mahdollistaa PC:n lukituksen. Webkameralle on oma painike, josta kuvan saa varmasti pois päältä. Kannettava on lisäksi materiaalivalinnoiltaan kiinnostava, sillä siinä on käytetty merestä siivottua muovia.

HP:n uusi EliteBook 840.
Uusi EliteBook 840.

Hieman tavallisempaa kannettavaa edustaa EliteBook 840 Aero G8. Tämä 14 tuuman kannetta van myös hyvin kevyt, sillä kevyin konfiguraatio painaa 1,13 kilogrammaa. Uudet Intel-prosessorit tulevat saataville myös tämän sarjan kannettaviin, kuori on kierrätysmateriaalia ja mahollisuus löytyy myös 5G-modeemiin. Saatavuutta pohjoismaissa odotetaan huhtikuussa.

Dragonfly Max on erityisesti videopalavereja varten kehitetty kannettava. Laitteen webkameran tarkkuus on viisi megapixeliä ja siinä on myös infrapuna-anturi, joka auttaa korjaamaan kameran keräämän kuvan valaistusta. Mikrofoneja kannettavasta löytyy yhteensä neljä. Lisäksi laitteesta löytyy Eye Ease -sertifiointi, jotta videopuheluita jaksaa tuijottaa pitkäänkin.

HP Elite Folio on uudenlainen hybridilaite, jonka näyttö taittuu näppäimistön yli eteenpäin ja kääntyy myös tablettitilaan. HP mainitsee laitteelle jopa 24,5 tunnin akkukeston videoiden katseluun. Tablettikäyttöä varten mukana toimitetaan HP Elite SLim Active Pen. Laitteeseen tulee myös saataville 5G-yhteystuki.

HP:n uusi moneen asentoon taittuva Elite Folio.
Moneen asentoon taittuva HP Elite Folio.

Envy 14 -kannettava on suunnattu sisällöntuottajien työskentelyyn. Yksi tähän liittyvä ominaisuus on 14-tuumaisen näytön 16:10 -kuvasuhde. Tarkkuus näytössä on 1920 x 1200 ja sen ominaisuuksissa on panostettu väritarkkuuteen. Suorituskyvyn puolesta valittavina on uusia Intelin prosessoreja ja tehokkaimpana vaihtoehtona Nvidia GTX 1650 Ti Max-Q -näytönohjain. Sisällöntuotantotyötä tukeviin ominaisuuksiin kuuluu myös HP Quickdrop -ominaisuus, joka mahdollistaa yksinkertaisen langattoman tiedonsiirron mobiilaitteen ja kannettavan välillä. Akkukestoksi luvataan 16,5 tuntia.

Lue myös:
CES 2021: Nvidia esitteli uudet pelikannettavien näytönohjaimet ja GeForce RTX 3060 -näytönohjaimen
CES 2021: AMD esitteli uudet suorittimet kannettaviin
CES 2021: Intel esitteli uusien mobiiliprosessoriensa suorituskykyä: Suunnitelmissa uudenlaiset ultrakevyet pelikannettavat
Lenovo julkisti IdeaPad 5G -läppärin, P11-tabletin ja muita uutuuksia
Lenovo julkisti ThinkReality A3 Smart Glasses -älylasit – voivat esittää jopa viisi virtuaalinäyttöä
Lenovo julkaisi ensimmäisen taittuvan kannettavan: Thinkpad X1 Fold
Testi: Lenovo Thinkpad T15G Gen1: Tehokannettava töihin ja vapaalle