Testi: EcoFlow River Max 600: Näppärästi virtaa leirintään, veneilyyn tai sähköttömälle mökille

EcoFlow River Max 600 on järeä kannettava varavirtalähde, joka on tarkoitettu käyttöön pidemmille reissuille, joilla akkupankki ei riitä.

EcoFlow River Max 600, hinta 599,95e (ovh.)

EcoFlow River Max 600 eroaa pienemmistä akkupankeista tarjoamalla tuttujen USB-liitäntöjen lisäksi myös kaksi SUKO-pistorasiaa pienten sähkölaitteiden käyttöön tai järeämpiin lataustarpeisiin.

Käyttökokeilussa olleen EcoFlow River Max 600:n virtakapasiteetti on 576 wattituntia. Laitteessa on kattava valikoima USB-portteja ulostuloksi, kaksi SUKO-pistoketta ja ulostulona myös 12 voltin liitäntä. Virtaa saa ladattua tavallisesta pistorasiasta, auton 12 voltin liitännästä tai aurinkopaneelilla. Aurinkopaneelia varten toimitetaan kaapelit laitteen mukana.

Virtalähteen 576 wattitunnin akkukapasiteetti on sopiva useammankin henkilön kännyköiden ja tablettien lataamiseen. Tyypillisen älypuhelimen tai tabletin saa ladattua muutaman kymmenen kertaa virtalähteestä. Moderni kannettava tietokone taas latautuu noin kymmenen kertaa täydelle akulle. Tässä käytössä virtalähde onkin parhaimmillaan, jos uutta latausta ei ole saatavilla reissun aikana.

Pistorasia mahdollistaa myös huistenkuivaimien ja vastaavien laitteiden käytön akun virralla. Eco Flown 576 wattitunnin kapasiteetti ei ole näille laitteille kovinkaan riittävä, jos virran pitäisi riittää pidemmäksi aikaa ilman latausta. Kyseessä ei kuitenkaan ole niin massiivinen akusto.

Tämänlainen tehokkaampi käyttö onkin järkevämpää silloin, jos käytössä on aurinkopaneeli tai jos virtalähteen pääsee kuitenkin lataamaan usein.

Ainoa selkeä miinus laitteessa on sen tuulettimien äänekkyys ladatessa tai SUKO-pistorasioita käytettäessä. Ladatessa tuulettimet saa pois käytöstä, mutta tällöin lataustahti hidastuu. SUKO-pistokkeiden kanssa tuuletinta ei saa pois ja pienehkön tuulettimen korkea puhuri vie intoa käyttää laitetta esimerkiksi mökillä, jos tarvii pistorasioista virtaa.

Älyä virtapankkiin

Nykytrendien mukaisesti Eco Flow River yhdistyy myös älypuhelimeen. Yhteys muodostetaan kytkemällä virtalähde WiFi-verkkoon puhelimeen ladattavan sovelluksen avulla.

Ohjelmiston kautta voi sammuttaa tiettyjen liitäntöjen ja pistokkeiden virransyötön. Lisäksi LED-valaistusta voi hallita, jos haluaa virtalähteen vilkkumaan tietyllä tavalla.

Virransyötön katkaisu etänä on hyödyllinen ominaisuus, jos pelkää unohtaneensa virtalähteen tyhjentymään turhaan tai jos käyttöä tahtoo rajoittaa virtaa säästääkseen.

Ihmeitä älyominaisuudet eivät kuitenkaan tee eivätkä ne yksistään riitä myymään laitetta.

EcoFlown onneksi kuuteensataan euroon asetettu vähittäismyyntihinta on silti kilpailukykyinen, kun kapasiteettia on 576 wattituntia ja käyttömahdollisuudet ovat monipuoliset. Tällä hetkellä River Max 600 Pro on kategoriassaan oikein hyvä vaihtoehto kookkaammaksi virtalähteeksi.

Lue myös:
Uutuuksia kesäksi: Lenovon taittuva kannettava ThinkPad X1 Fold ja edullista A3-tulostusta täyttömusteilla
Tulossa testiin: EcoFlow River Max 600W virta-asema
CES 2021: AMD esitteli uudet suorittimet kannettaviin
CES 2021: Intel esitteli uusien mobiiliprosessoriensa suorituskykyä: Suunnitelmissa uudenlaiset ultrakevyet pelikannettavat
Lenovo julkisti IdeaPad 5G -läppärin, P11-tabletin ja muita uutuuksia
Lenovo julkaisi ensimmäisen taittuvan kannettavan: Thinkpad X1 Fold
Testi: Lenovo Thinkpad T15G Gen1: Tehokannettava töihin ja vapaalle

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa! Löydät meidät
Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta