Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tulossa testiin: EcoFlow River Max 600W virta-asema

Mökkeilyyn, veneelle tai esimerkiksi asuntovaunuiluun tarkoitettu EcoFlow River MAX on järeä kannettava virta-asema melkein 600 wattitunnin akkukapasiteetilla.

EcoFlow River MAX on uusi monikäyttöinen varavirtalähde asuntovaunuun, veneelle, festareille tai pitkille retkille autoon mukaan. Laitetta voi käyttää varavirtana myös esimerkiksi toimistolla, jos käytössä olevat tietokoneet tai laitteet eivät vaadi mahdottoman suurta virtaa. Varsinainen vikavirtasuoja EcoFlow ei kuitenkaan ole eikä sitä ole suunniteltu jatkuvaksi virran läpimenoksi vasinaisen UPS:n tapaan.

Elektroniikalle saa virtaa kolmesta USB-A -liitännästä, joista yksi on suunniteltu pikalataukselle, 100 watin pikalatausta tukevasta USB-C -liitännästä ja kahdesta tavallisesta SUKO-pistokkeesta.

Laitteen 576 watin akkukapasiteetti mahdollistaa esimerkiksi älypuhelimen latauksen noin 40 kertaa akun koosta riippuen ja keskimääräisen kannettavan tietokoneen akun saa täyteen noin kymmenen kertaa.

Laitteen lataaminen käy tavallisesta pistorasiasta alle kahdessa tunnissa. Muita lataustapoja on auton 12 voltin pistokkeesta eli niin sanotusta tupakansytyttimen liitännästä lataaminen tai aurinkopaneelin käyttö. Auton liitännästä akun saa täyteen viidessä tunnissa ja valmistajan mukaan kahdella 110 watin aurinkopaneelilla lataus vie kolmesta kuuteen tuntia auringonvalosta riippuen. Mukaan saa kaapelit kaikki lataustapoja varten.

Helppokäyttöinen laite

Laitteen käyttöönotto ei vaadi mitään ihmeempiä toimenpiteitä ja testikappaleen akussa oli saapuessaan noin puolet varausta. Näytöllä näkee akun kapasiteetin tilanteen, senhetkisen kulutuksen ja tiedon siitä, kuinka pitkään virtaa riittää sen hetkiselle kuormitukselle.

USB-liitäntöjä käytettäessä virtalähde toimii hiljaisesti, mutta pistorasioita käytettäessä laitteen tuulettimet aktivoituvat jäähdyttämään. Ulkoilmassa, asuntovaunussa tai veneellä tuulettimien ääni tuskin häiritsee. Ja se on laitteelle tärkeintä.

Hiljaisesti kotona käytettäessä äänettömän kannettavan tietokoneen rinnalla hurinan kyllä huomaa, mutta se ei ole kovinkaan iso miinus, kun ottaa huomioon millaiseen käyttöön virtalähde on tarkoitettu.

Ensimmäisten kokeilujen perusteella EcoFlow River Max 600 lunastaa hyvin lupauksensa lataustehon ja kapasiteettien suhteen. Pidemmän testijakson jälkeen selviää miten nopeasti laite tosissaan latautuu ja miten se reagoi erilaisiin kuormituksiin.

Lue myös:
CES 2021: AMD esitteli uudet suorittimet kannettaviin
CES 2021: Intel esitteli uusien mobiiliprosessoriensa suorituskykyä: Suunnitelmissa uudenlaiset ultrakevyet pelikannettavat
Lenovo julkisti IdeaPad 5G -läppärin, P11-tabletin ja muita uutuuksia
Lenovo julkaisi ensimmäisen taittuvan kannettavan: Thinkpad X1 Fold
Testi: Lenovo Thinkpad T15G Gen1: Tehokannettava töihin ja vapaalle

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa! Löydät meidät
Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta