Uutuuksia kesäksi: Lenovon taittuva kannettava ThinkPad X1 Fold ja edullista A3-tulostusta täyttömusteilla

Kesän työpäivät voivat helpottua huomattavasti hyvillä työvälineillä sekä uusilla laitehankinnoilla.

Kesällä työnteko ei aina maistu ja ehkä mieleen hiipii ajatus uusista laitteista toimistolle tai kotiin. Teknavi tutustui edulliseen A3-mustetulostukseen ja kannettavien tietokoneiden tulevaisuuteen.

Epson EcoTank ET-8550

Epsonin vanhan kunnon EcoTank-mallisarjan uusimpia tulokkaita edustava ET-8550 on luotu tarjoamaan sujuvampaa ja laadukkaampaa tulostamista kotioloihin. Erilaisten dokumenttien tulostamisen lisäksi ET-8550 tulostaa myös valokuvia erittäin mallikkaasti.

Epsonin EcoTank-tulostimet ovat mustepatruunoiden sijasta varustettu uudelleentäytettävillä mustesäiliöillä, eikä ET-8550 tee tähän sääntöön poikkeusta. Mustesäiliöidensä ansiosta EcoTank-tulostimet ovat paitsi ympäristöystävällisiä, niillä voidaan myös tulostaa suurempia määriä dokumentteja sekä valokuvia yhdellä mustekerrastolla, kuin perinteisissä mustepatruunatulostimissa. Tarkemmin sanottuna, tämän mallin mukana tulevilla mustepulloilla voidaan Epsonin sanojen mukaan tulostaa jopa 2 300 valokuvaa. Tämän perusteella voitaisiin toki ajatella, että kyseisen tulostimen musteet maksaisivat tolkuttoman paljon, mutta näin asia ei kuitenkaan ole. Yksi ET-8550:aan käytettävä mustepullo maksaa nimittäin hieman alle 20 euroa. 

Tulostimena ET-8550 on monessakin mielessä monipuolinen. Sen liitännät sallivat muun muassa älypuhelimelta sekä tottakai tietokoneelta tulostamisen, langattomasti tai kaapelin välityksellä. Lisäksi siitä voidaan löytää myös kopiointi- sekä skannausmahdollisuudet. Nämä seikat eivät välttämättä itsessään herätä paljoakaan hämmästystä, sillä ovathan kauppojen hyllyt pullollaan vastaavanlaisia tulostinmalleja. ET-8550 on kuitenkin varustettu huipputarkalla tulostustarkkuudella (5 760 x 1 440 DPI), mikä parantaa erityisesti sillä tulostettujen valokuvien laatua. Lisäksi ET-8550:lla voidaan tulostaa jopa A3+-kokoluokan tulosteita, joten esimerkiksi älypuhelimella otettujen kuvien tulostaminen onnistuu jopa pienten julisteiden kokoisina. Työkäytössä parempi tulostustarkkuus puolestaan parantaa erityisesti pohjapiirrosten sekä kaavioiden luettavuutta, mikä voi joissain tapauksissa olla ratkaisevaa työnteon sujuvuuden kannalta.

Lenovo ThinkPad X1 Fold

Lenovon ThinkPad-malliston ehdottomasti mielenkiintoisin perheenjäsen, X1 Fold, on helposti käyttäjänsä mukana kulkeva kannettava tietokone. Lenovon mukaan X1 Fold ei kuitenkaan tarkalleen ottaen ole läppäri, vaan uudenlainen laitetyyppi, joka tarjoaa käyttäjälleen tavanomaista läppäriä enemmän mahdollisuuksia ja käyttötapoja.

X1 Foldin mukana tuleva langaton näppäimistö kiinnittyy magneeteilla X1 Foldin näytön alaosaan. Tällöin näppäimistön alle jäävä näytön osa poistuu käytöstä automaattisesti, ja X1 Fold muistuttaa paljolti kannettavaa tietokonetta. Näppäimistö voidaan kuitenkin irrottaa laitteen näytöstä, jolloin suurempi osa näytöstä saadaan käyttöön. Lisäksi, taitettaessa X1 Fold “suoraksi”, laite voidaan kääntää vaakatasoon, jolloin sitä voidaan käyttää pelkkänä kosketusnäyttönä, ikään kuin esimerkiksi pöytäkoneissa. Tämä suoraksi taitettu laite voidaan myös asettaa pystyyn esimerkiksi pöydälle X1 Foldin takakuoressa olevan taitoskohdan ansiosta. Siis, kuten sanottu, X1 Foldin käyttötapoja on yllättävän useita, ja kaikilla niistä on omat vahvuutensa. 

Myös kokoontaitettuna X1 Fold on paitsi ulkonäöltään tyylikäs, myös kompakti. Lisäksi sen langaton näppäimistö sopii taitoksen sisään saumattomasti, ja itse asiassa näppäimistön akku latautuu juuri siellä ollessaan.

Työkoneena X1 Fold on myös niin ikään tehokas ja käytännöllinen. Sen OLED-tekniikalla varustettu näyttö on resoluutioltaan 2 048 x 1536 p, eli toisin sanoen hieman FullHD-resoluutiota tarkempi. Lisäksi sen sisällä hyrisee Intelin Core i5 -prosessori, minkä ansiosta se suoriutuu vähän vaativammistakin työtehtävistä mallikkaasti.

Lenovo lupaa X1 Foldille kuitenkin jopa 8,5 h käyttöaikaa yhdellä akun latauksella, mikä puolestaan mahdollistaa sujuvan käytön myös liikkuvammassa työssä. Näin ollen se sopii erinomaisesti niin kotona kuin liikkeelläkin käytettäväksi.

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.