Tulevan iPhone 7s:n mallikappale paljastaa lasikuorien ulkonäön

Suurin huomio tämän vuoden iPhone-huhuissa on kiinnittynyt uuteen huippumalliin. Raporttien mukaan kalliin huippumallin rinnalla tulossa ovat kuitenkin myös maltillisemmin uudistuneet iPhone 7s ja iPhone 7s Plus, jotka pohjautuvat viimevuotisiin iPhone 7 -malleihin. Pintamateriaaleihin on huhujen mukaan tulossa merkittävä muutos, sillä iPhone 7s -mallien sanotaan käyttävän lasista takapaneelia, kun 7-malleissa takakuori oli alumiinia. 9to5Macin nyt haltuunsa saamat kuvat antavat osviittaa siitä, miltä lasisella takakuorella varustettu iPhone 7s Plus voisi näyttää.

Apple-vuotajana tunnetun Sonny Dicksonin toimittamissa kuvissa esiintyy tulevan iPhonen toimimattomaksi mallikappaleeksi eli ”dummyksi” mainittu esine, jonka muotoilu muistuttaa hyvin paljon iPhone 7 Plus -mallia. Merkittävä ero on kuitenkin siinä, että alumiinia ovat vain puhelinta sekä takakameran linssejä kiertävät reunukset, takakuoren materiaalin ollessa lasia.

Metallireunuksilla ja lasisilla etu- ja takapaneeleilla varustettu iPhone ei ole uusi juttu, sillä vastaava ratkaisu nähtiin jo iPhone 4- ja 4s-malleissa. Tällä kertaa kyse ei tiettävästi kuitenkaan ole vain ulkonäköseikoista, vaan lasinen takakuori mahdollistaa langattoman latauksen käytön. Huhujen mukaan Apple on tuomassa uusiin iPhone-malleihin induktiivisen langattoman latauksen, joka ei tykkää toimia metallikuoren läpi.

Sen lisäksi, että lasinen takapaneeli mahdollistaa langattoman latauksen, kulkevat myös antennien signaalit sen läpi alumiinia paremmin. Ainakaan kuvien dummy-laitteessa ei näykään iPhone 7 -malleista tuttuja muovisia antenniraitoja.

Applen odotetaan esittelevän yhteensä kolme uutta iPhone-mallia syyskuussa. Maltillisemmin uudistuneet iPhone 7s -mallit ehtinevät myyntiin jo syyskuun aikana, mutta OLED-näytöllä varustettua uutta huippumallia saatetaan joutua odottamaan pidempään.