Historian havinaa erikoismallin muodossa – tätä Porschea valmistetaan vain 992 kappaletta

Porsche täydensi pari viikkoa sitten nykyistä 911-mallistoa Targa-versiolla. Nyt valmistaja esitteli mallista rajoitetun erän Heritage Design Editionin.

Autonvalmistajat intoutuvat ajoittain retroilemaan ja hakemaan vaikutteita historiasta. Porsche on viime vuosina esitellyt tasaiseen tahtiin erikoisversioita, jotka ovat olleet markkinoilla hyvinkin haluttuja. Rajoitetun erän versiot saavat nyt jatkoa historiallista tyyliä huokuvasta 911 Targa 4S Heritage Design Edition -erikoismallista, jota tullaan valmistamaan 992 kappaletta.

Rajoitetun erän malli tunnistaa lukuisista yksityiskohdista. Erikoismalli on tarjolla vain siihen tarjottavilla viidellä värillä, joista yksi on kuvissa nähtävä Cherry Metallic, eli kirsikan punainen. Teippausten lisäksi ulkonäöstä erottuvat helposti legendaariseen 50-luvulla tunnetuksi tulleeseen Porsche 356-mallisarjaan viittaavat kultaiset tekstit sekä B-pilareissa että auton takaosassa. Heritage Design Editionin alla pyörivät eriskoisvanteet, joiden takaa näkyvät muusta mallistosta eriävät jarrusatulat. Moottorin katteesta puolestaan löytyy 356-autoille annettua 100 000 kilometrin tunnusmerkkiä muistuttava tunnus. Historiaan viittaavana yksityiskohtana Porsche käyttää tämän erikoismallin kaikissa logoissa 60-luvulla nähtyä fonttia ja väritystä, ja myös takajaloillaan olevan hevosen asennossa on pieni ero. Ja kaikissa logoissa tarkoittaa kaikissa logoissa; keulalla, vanteissa, ohjauspyörässä, niskatuissa sekä avaimessa. Myös sisätilojen materiaaleissa on haluttu hakea historiallista tunnelmaa. Istuimien keskiosat ja ovipaneelit on verhoiltu vakosametin modernisoidulla versiolla ja esimerkiksi A-pilareista ja avattavan katon sisäpinnasta löytyy rei’itettyä nahkaa. Kojelaudasta löytyy myös yksilön oman järjestysnumeron kertova numerolaatta.

Erikoismallin suunnittelusta on vastannut Porsche Exclusive Manufaktor. Tämä on Porschen tehtaan oma osasta, joka tarjoaa asiakkaille vakiomalleja persoonallisempia ratkaisuja ja myös täysin asiakkaan toiveiden mukaan räätälöityjä yksityiskohtia. Nyt nähtävä Targa on ensimmäinen neljästä Heritage Design -lisänimeä kantavasta osaston itse suunnittelemasta erikoismallista. Normaalisti osaston kautta kulkee vuodessa noin 800 autoa, joiden omistajat haluavat ilmaista elämäntyyliään autojen erikoisratkaisuilla. Näiden lisäksi Porschen lisävarustelistoilta löytyy Exclusive-osaston lisävarusteita, joihin vuositasolla päätyy noin 15 000 asiakasta. Näitä ovat esimerkiksi erikoisvärit, erikoisvanteet, mallimerkintöjen maalaukset ja vaikkapa ulkonäköön vaikuttavat Sport Design -paketit.

Valmiiden ratkaisujen lisäksi osasta tarjoaa mahdollisuuden auton todelliseen personointiin.

”Yhden kerran olemme suunnitelleet autoon asiakkaan toiveesta uuden takaspoilerin. Insinöörit joutuivat käyttämään siihen jonkin verran aikaa, sillä meidän luonnollisesti piti varmistaa sen toimivuus kaikissa ajotilanteissa. Se tuli maksamaan jonkin verran” toteaa naurahtaen Porschen personalisoinnin ja klassikkoautojen johtaja Alexander Fabig.

Uusi 911 Targa 4S Heritage Design Edition on tilattavissa tästä päivästä eteenpäin, mutta saatavuus voi ymmärrettävästi olla haaste. Autoja tullaan valmistamaan jo aiemmin mainitut 992 kappaletta ja vertailun vuoksi maailmasta löytyy noin 830 Porschen virallista jälleenmyyntipistettä.

”Erikoismallia voi tiedustella lähimmästä Porsche Centeristä. Toki tulee ottaa huomioon, että mallia valmistetaan hyvin rajattu erä, ja saatavuus on selvitettävä tapauskohtaisesti. Pyrimme kuitenkin aina toteuttamaan asiakkaittemme urheiluautounelmia” toteaa Suomen Porsche Centerien myyntijohtaja Jan Matzke.

Kuvat: Porsche

Lue lisää:
Porschen 911-mallisto täydentyy nyt Targalla – näin turvallisuussäännöt täyttävästä avoversiosta tuli tyyli-ikoni
Koeajossa kahdeksannen sukupolven Porsche 911 – lisää mukavuutta, suorituskykyä ja retroilua
Ensituntuma: Uuden sukupolven Porsche 911 on parempi paketti kuin koskaan
Ensituntuma: Porsche 911 Cabriolet – fiilistelijän valinta
Porschen 911-mallisto täydentyy – lippulaivan paikan ottaa haltuun raju Turbo S
Koeajossa se kaikkein fiksuin Porsche

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.