Carglassin Emma valmistautuu edustamaan Suomea Best of Belron -kilpailussa

Keväällä järjestetyssä Best of Finland -lasiasentajien kilpailussa voiton vei Emma Tenhunen, joka suuntaa seuraavaksi edustamaan Suomea Best of Belron -kilpailuun. Tämä kaksipäiväinen epävirallinen lasiasentajien MM-kilpailu pidetään Lissabonissa 12.-13.6., ja mukana tulee olemaaan kilpailijoita 30 eri maasta.

Haastattelimme Emmaa, joka kertoo tunnelmistaan ja valmistautumisestaan tulevaan kilpailuun.

Voiton jälkeen Emma kertoo, että kaikki on sujunut todella kivasti ja fiilikset ovat olleet hyvät. Heti kilpailun jälkeen hän oli ollut kuitenkin yllättynyt, sillä kilpailijoiden taso oli niin kova. ”Pikkuhiljaa alkoi realisoitumaan se, mitä siinä tapahtui, ja sen jälkeen on ollut hyvät fiilikset koko asian suhteen”, Emma kuvailee.

Kun kysyimme, mikä oli voiton ratkaiseva tekijä, Emma uskoo, että se oli hänen kykynsä pitää pää kylmänä kilpailutilanteessa. Kilpailuolosuhteissa oli paljon häiriötekijöitä, kuten kuvausryhmiä ja tuomareita, mutta Emma pystyi pysymään rauhallisena ja tekemään työnsä yhtä huolellisesti kuin normaalissakin tilanteessa. Hän uskoo tämän olevan vahvuutensa myös tulevassa kilpailussa Lissabonissa, sillä hän pystyy keskittymään itse työn tekemiseen huolimatta ympäristön häiriöistä.

Emma Tenhunen Carglass Raision -toimipisteellä.

Valmistautuminen Best of Belron -kilpailuun on sujunut hyvin. Emma on päässyt tutkimaan kilpailussa käytettävää autoa, joka on 2024 vuosimallin Toyota C-HR. Hän on iloinen siitä, että on ollut aikaa valmistautua etukäteen ja harjoitella työn ohella.

Henkinen valmistautuminen on ollut tärkeä osa Emman harjoittelua. Hän kertoo, että henkistä valmistautumista on tehty jo Best of Finland -karsinnoista lähtien, ja sparrausta jatketaan koko ajan. Viimeisellä viikolla ennen kilpailuja Emma ja hänen tiiminsä keskittyvät tiukasti harjoitteluun, jolloin koko viikko omistetaan kilpailuihin valmistautumiseen.

Emma lähtee Lissaboniin odottavaisin mielin. Hän uskoo, että reissusta tulee huikea kokemus ja odottaa innolla, mitä kilpailut tuovat tullessaan. Emman määrätietoinen valmistautuminen ja positiivinen asenne antavat lupauksen vahvasta suorituksesta Lissabonissa. 

Emma tekemässä tuulilasin vaihtoa.

Ammattitaidon merkitys korostuu

Best of Belron -kilpailut korostavat tuulilasiasentajien ammattitaitoa ja uuden turvatekniikan merkitystä. EU:n uuden turvallisuusasetuksen mukaan uusissa autoissa tulee olla vähintäänkin automaattinen hätäjarrujärjestelmä, kaistalla pysymisen avustin ja älykäs nopeusavustin, jotka perustuvat tuulilasiin liitettyihin kameroihin ja sensoreihin. Tämä tekee tuulilasien vaihdosta ja ADAS-järjestelmien kalibroinnista kriittisen tärkeää, sillä kalibroimaton järjestelmä voi olla liikenteessä suuri riski. Kilpailut tarjoavat asentajille mahdollisuuden näyttää taitonsa uusimman teknologian parissa ja korostavat jatkuvan koulutuksen merkitystä.

LUE MYÖS

Suomen edustaja lasiasentajien MM-kisoihin on valittu

Polestar tuo kaksi uutta mallia -kovilla odotuksilla

Canon kehittää edistyksellistä EOS R1 -lippulaivamallia EOS R -kamerajärjestelmään

SEURAA TEKNAVIA SOSIAALISESSA MEDIASSA

Löydät meidät FacebookistaInstagramista ja YouTubesta.