Testi: NomadiQ-kaasugrilli on kätevä kaveri kesään

NomadiQ on kannettava kaasugrilli, joka tarjoaa laitteen koko ja kuljetettavuus huomioonottaen yllättävän hyvän grillauskokemuksen.

NomadiQ-kaasugrilli – Hinta 249,95e (ovh.)

Kaasugrilli on yleisistä grillivaihtoehdoista turvallisin ja helppokäyttöisin, mutta aiemmin se on ollut myös hankalin muuttaa kompaktiin muotoon. NomadiQ on kuitenkin tähän varsin järkevä ratkaisu. Pienillä retkikeittimille suunnitelluilla kaasupulloilla toimiva grilli taittuu kasaan ja helposti kannettavaan muotoon piknikille, leirintään, mökille tai takapihalle.

Kannettavasta koosta huolimatta grilliin mahtuu yllättävän paljon kypsennettävää. Isommankin seurueen saunamakkarat tai muutama kookkaampi pihvi mahtuvat tirisemään samalla kertaa. Ja grillissä riittää tähän myös tehoa, kunhan lämpötila ei ole pienelle kaasupullolle liian kylmä. Alle 10 asteessa kaasu saattaa hyytyä eikä grilliä saa enää käyntiin. Sopivan lämpötilan lisäksi ainoa vaatimus on riittävän paloturvallinen alusta.

Grillin varsinaiset grillauspinnat levittäytyvät aika paljon ulospäin, joten puiston tasainen penkki, laatoitus tai todella tasainen hiekka ovat parhaita alustoja grillille. Epätaisainen tai tulipaloille liian altis alusta ei tietenkään ole sopiva käyttökohde.

Grillissä on sytytin sisäänrakennettuna, joten käyttö on kokonaisuutena hyvin helppoa. Sen kun ruuvaa kaasupullon kiinni, kääntää hanat auki ja sytyttää grillin.

Kaasulla grillaaminen on nopeaa ja helppoa. Liekin tehossa on hyvin säätövaraa ja homma tuntuu kaikinpuolin toimivalta. Grilli on totta kai jonkinasteinen kompromissi järeämpään vaihtoehtoon verrattuna, mutta tarkoituksensa erittäin hyvin täyttävä paketti. Ainoa isompi miinus on kaasupullojen herkkyys kylmälle, varma käyttöaika suomessa ei ulotu paljoa kolmea kesäkuukautta pidemmälle. Keskikokoisen retkikaasun pitäisi riittää muutaman tunnin käyttöön grillissä. Riittävän paljoa grilliä ei ehditty Teknavin käsissä testaamaan, että asiasta olisi varmaa tietoa, joten luotamme maahantuojan arvioon.

Lue myös:
Testi: Overade Plixi Fit: Taittuvassa kypärässä on järkeä
Kokeilu: Segway-Ninebot Sähköpotkulauta kuljettaa kevyesti kesällä
Uutuuksia kesäksi: Lenovon taittuva kannettava ThinkPad X1 Fold ja edullista A3-tulostusta täyttömusteilla
Tulossa testiin: EcoFlow River Max 600W virta-asema

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa! Löydät meidät
FacebookistaInstagramistaTwitteristä ja YouTubesta