Ensituntumat: Canon Pixma G650 MegaTank: Täyttömusteilla halvalla

Pixma G650 on osa Canonin täyttömusteilla toimivaa MegaTank-sarjaa. Pulloissa myytävillä musteilla tulostaminen on vaihtokasettien ostamista taloudellisempaa ja ympäristöystävällisempää.

Canon Pixma G650 MegaTank Hinta: 299e ovh.

Täyttömusteisella tulostimella tulostaa halvemmalla, kuin mustekasetteja käyttävällä tulostimella. Jos kaipaa mustetulosteiden laatua, ja tulostaa paljon, vaikuttaa täyttömusteilla toimiva tulostin viisaalta vaihtoehdolta.

Pixma G650 käyttää kuutta eri väriä: Musta, harmaa, punainen, syaani, magenta ja keltainen. Jokaista mustetta toimitetaan tulostimen mukana yksi pullo. Pullojen korkit on sovitettu kullekkin värille eikä musteita roisku säiliöitä täytettäessä.

Kyseessä on monitoimilaite, jolla pystyy tulostamisen lisäksi kopioimaan ja skannaamaan. Kopioiden ottamiselle löytyy tutut värikopion ja mustavalkoisen kopion pikanäppäimet.

Käyttöönotto on yksinkertainen prosessi. Kaksi tulostuspäätä asetetaan paikoilleen ja mustesäiliöt täytetään. Yhidstäminen langattomaan verkkoon kannattaa tehdä WPS-painikkeen tai älypuhelimen sovelluksen avulla, sillä tulostimen pienen näytön kautta valikoiden käyttö on työlästä.

Verkkoon yhdistämisen jälkeen tulostin on toiminut moitteetta kaikenlaisessa tulostuksessa.

Yksi puutos laitteen myyntipakkauksen sisällössä on. Perinteinen USB-kaapeli olisi kaikesta huolimatta edelleen hyödyllinen ja perusteltu lisä varsinkin satunnaisiin skannaustarpeisiin.

Tulostusjälki on hyvää niin tavallisten asiakirjojen kuin valokuvien kanssa. Tulostimessa on valmiina asetukset lukuisille eri Canonin paperilaaduille. Jälki on hyvää ilmankin erityisiä asetuksien säätöjä tai vaativaa kalibrointia.

Valokuva tulostuu koosta riippuen hieman alle minuutissa tai isolle paperille reilussa minuutissa. Asiakirjapaperin saa tulostettua nopeasti noin puoleen minuuttiin. Kyseessä on mustesuihkulle tavallinen tulostustahti.

Parisataa A4-sivua asiakirjoja ja parikymmentä isokokoista valokuvaa eivät näy mustetankkien tilanteessa mitenkään.

Canon lupaa yhden musteiden pullosarjan riittävän 3800 tavallisen 15×10 senttimetrin kokoisen valokuvan tulostukseen. Mustavalkoisille A4-asiakirjoille pitäisi olla musteista kapasiteettia 3700 sivun verran.

Tässä kategoriassa kilpailevia vaihtoehtoja löytyy ainakin Epsonilta, HP:lta ja Canonilta. Canonin MegaTank-sarja on ehkä muita kahta hieman enemmän panostanut valokuvatulostukseen. Ensivaikutelma tulostimesta on hyvä.

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa! Löydät meidät Facebookista, InstagramistaTwitteristä ja YouTubesta.

Lue myös:
Testi: Canon EOS M50 Mark II: Sisällöntuottajan linkkuveitsi
Canon Power Shot Zoom: Nätimpiä luontokuvia zoomilla
Pikatestissä Canonin uudet peilittömät järkkärit – helppoa ja laadukasta kuvaamista
Epson EcoTank – säästeliäs tulostin kotiin tai konttorille