Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Philips julkaisi tietoja uudesta OLED+-lippulaivatelevisiostaan

OLED936 seuraa edeltäjänsä jalanjälkiä monessa mielessä. Mukaan mahtuu kuitenkin uusiakin ominaisuuksia, joita ei Philipsin OLED-televisioissa olla ennen nähty.

Elektroniikkavalmistaja Philips on julkaissut tietoja vuoden 2021 OLED-lippulaivatelevisiostaan. Jo ennestään tuttujen ominaisuuksien, kuten Ambilight-valaistuksen ja Android TV -käyttöjärjestelmän lisäksi uudessa OLED936-televisiossa nähdään piirteitä, joita Philipsin televisioissa ei ennen ole esiintynyt.

OLED+: tuttuja Philips-klassikoita yhdistettynä nykyaikaisiin hienouksiin

OLED936, Philipsin OLED+-malliston uusin tulokas, tulee olemaan saatavilla kolmessa eri koossa: 48-, 55- sekä 65-tuumaisena. Kaikissa kokoluokissaan OLED936 on varustettu 4K-kuvantarkkuudella sekä 4-sivuisella Ambilight-valaistuksella, joka tukee kaikkia jo aikaisemmissakin Philipsin televisioissa nähtyjä ominaisuuksia (Hue-integrointi, musiikin synkronointi, pelitila ja niin edelleen).

OLED936 ei kuitenkaan ole vain viime vuoden lippulaivamalli uudessa paketissa, vaan se eroaa edeltäjästään esimerkiksi kahden HDMI 2.1 -liitäntänsä ansiosta. Nämä liitännät tukevat 4K120-tason kuvanlaatua, mikä lämmittää varmasti ainakin uuden sukupolven pelikonsoleiden omistajien sydämiä. Myös eARC, VRR, FreeSync sekä ALLM ovat kaikki tuettuja näissä liittimissä.

Uuden lippulaiva-Philipsin tuoreempiin ominaisuuksiin lukeutuu esimerkiksi sen päivitetty, kaksisiruinen P5-prosessori, jonka suorituskykyä on paranneltu esimerkiksi tekoälyn voimin. Tätä uutta prosessoria Philips kutsuu nimellä P5 AI Dual Picture Engine, ja se onkin käytännössä uuden Gen 5 AI Picture Engine- sekä P5 Gen 2 -prosessoreiden yhdistelmä. Uuden prosessorin myötä OLED936 tuo pöytään useampia hienouksia, kuten esimerkiksi television valosensorin hyödyntämisen kuvanlaadun parantamisessa, A.I. PQ -kuvanparannusteknologian sekä A.I. EQ -äänenparannusteknologian, joita kaikkia ohjaa prosessorin tekoäly. Lienee myös mainitsemisen arvoista, että OLED936 tukee HDR10-formaatin lisäksi myös HDR10+-, HLG- sekä Dolby Vision -formaatteja. Kaikkien näiden HDR-formaattien tuki yhdessä televisiossa ei nimittäin ole itsestään selvää.

Philips on kiinnittänyt erityisen paljon huomiota myös OLED936:n äänentoistoon. Kunnioitetun Bowers & Wilkinsin suunnittelema, television sisään rakennettu 3.1.2-kanavainen äänentoistojärjestelmä tukee itsessään Dolby Atmos -äänentoistoa. Tämän ansiosta Philips kertoo lippulaivatelevisionsa tarjoavan käyttäjälleen erinomaisen äänimaailman katseltavasta videosisällöstä riippumatta.

OLED936:n tarkempia tietoja esimerkiksi hinnoittelun ja tarkan saatavuuden osalta jäädään vielä odottelemaan.

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Lue myös:
Eikö 360 hertsiä riitä? Ei huolta, 480 hertsin näyttöpaneeleja kehitetään jo
Android TV päivittyy – kotinäkymään uudistuksia
Testissä LG:n G1 OLED -televisio – Kuin OLED, mutta parempi
Testi: Epson EH-TW740 – halpa, mutta hyvä elokuvaprojektori