Samsung julkaisi uusia TV-malleja vuodelle 2021

Samsung julkaisi vuoden 2021 lippulaivamallinsa sekä uuden MICRO LED -mallistonsa mukana joukon uusia innovaatioita.

Samsung on julkistanut uusia TV-malleja vuodelle 2021. Uuden malliston myötä Samsung panostaa televisioidensa kuvan- ja äänenlaadun lisäksi myös esteettömyyteen. Tämän lisäksi Samsung esitteli kestävää kehitystä edistävän Going Green -aloitteen.

Samsungin uusien mallien joukossa nähdään uudenlaista teknologiaa, joka edesauttaa paremman kuvanlaadun saavuttamista muun muassa taustavalaistuksen hallinnan sekä värintoiston kautta. Kehitystä voidaan nähdä myös televisioiden äänentoiston, ulkomuodon sekä käytettävyyden kannalta. Myös pelaajayhteisölle on tarjolla uusia innovaatioita.

Uudet lippulaivamallit

Samsungin ennestään tuttu QLED-tekniikka, joka on jo jonkin aikaa erottanut sen lippulaivamallit muista televisioista, on päivitetty ja nimetty uudelleen vuodelle 2021. Uudet lippulaivamallit, QN900A sekä QN90A, hyödyntävät Samsungin uutta Neo QLED -näyttötekniikkaa.

Samsungin tiedotteen perusteella näyttötekniikassa on päivitetty paljon muutakin, kuin sen nimi. Neo QLED -tekniikan mukana tuleva Quantum Mini LED -valonlähdejärjestelmä mahdollistaa entistä tarkemman taustavalon hallinnan Samsungin lippulaivatelevisioissa, sillä se on korkeudeltaan vain 1/40 tavanomaisen valodiodin korkeudesta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että television mustalla ruudulla näkyvien kirkkaiden objektien ympärillä monesti näkyvä niin kutsuttu blooming-efekti vähenee, sillä Quantum Mini LED -valonlähteitä saadaan sijoitettua ruudulle paljon tiheämmin, kuin perinteisiä LED-valoja. Lopputuloksena on miellyttävämpi ja realistisempi kuva.

Neo QLED lifestyle
Samsung Neo QLED

Uudenlaisen valonlähdejärjestelmän lisäksi Samsungin lippulaivatelevisioissa tullaan nkäemään 12-bittinen luminanssiasteikko, mikä parantaa erityisesti HDR-sisällön kuvanlaatua. Neo QLED -tekniikan mukana tuleva Neo Quantum -prosessori on myös Samsungin entisiä prosessoreita suorituskykyisempi kuvan ylösskaalaamisen suhteen. Samsungin mukaan tämä prosessori voi optimoida kuvan 4K- ja 8K-laatuiseksi (riippuen käytettävän TV:n resoluutiosta) sisältölähteen laadusta riippumatta.

Neo QLED 8K -televisiostaan Samsung mainitsee myös Infinity One Design -muotoilun sekä uuden Slim One Connect -johtojenhallintaratkaisun, joka voidaan kiinnittää television jalustan takaosaan. Äänentoistoon kyseisessä 8K-televisiossa Samsung on panostanut jo ennestään tutulla Object Tracking Sound -teknologian Pro-versiolla, kuten myös television käyttöympäristön mukaan äänentoistoa räätälöivällä SpaceFit Sound -teknologialla.

Neo QLED -malliston muita ominaisuuksia ovat esimerkiksi Google Duo -videoneuvottelusovellus sekä edistyneet tietokoneen liitäntämahdollisuudet. Pelikokemusta parantaakseen Samsung on myös lisännyt Neo QLED -malliston televisioihin FreeSync Premium Pro- tuen sekä uuden Game Bar -näkymän, jonka avulla käyttäjä pääsee käsiksi pelin tärkeimpiin kuva-asetuksiin. Game Bar -näkymässä voidaan myös esimerkiksi tarkistaa syöttöviive tai liittää televisioon kuulokkeet pelaamista varten. Näiden lisäksi Neo QLED -televisioissa on myös niin kutsuttu Super Ultrawide GameView -ominaisuus, jonka ansiosta televisiota voidaan käyttää jopa 32:9-kuvasuhteella varustettuna, ultralaajana pelinäyttönä.

Uusi tuotesarja, Samsung MICRO LED

Samsung esittelee edellä mainitun lippulaivamallistonsa lisäksi myös muuta uudenlaisella tavalla toteutettua TV-kuvaa MICRO LED -mallistollaan. Yksi uuden tuotesarjan vahvuuksista on se, että jokainen MICRO LED -television pikseli tuottaa oman valonsa, mikä Samsungin mukaan mahdollistaa todenmukaiset värit ja kirkkauden. Lisäksi MICRO LED -televisioiden kuva-ala peittää peräti 99% näytön näkyvästä rungosta.

Samsung MICRO LED
Samsung MICRO LED

Samsungin aikaisemmissa televisiomalleissa nähty Multi View on myös saanut päivityksen MICRO LED -malliston kohdalla; kahden tulolähteen sijasta MICRO LED -ruudulla voidaan katsoa neljää eri kuvalähdettä samanaikaisesti 4Vue (Quad View) -toiminnon avulla. MICRO LED -televisioiden äänentoistoon on panostettu Majestic Sound -äänellä, joka Samsungin mukaan mahdollistaa 5.1-äänen tuottamisen ilman ulkoisia kaiuttimia.

MICRO LED -televisiot tulevat saataville 110- ja 99-tuumaisina kokovaihtoehtoina, ja myöhemmin tämän vuoden aikana myös pienemmässä tuumakoossa.

The Frame 2021

Samsung jatkaa myös niin kutsuttua Lifestyle TV -mallistoa esittelemällä entistä ohuemman The Frame -television. Ensimmäistä kertaa vuonna 2017 esitelty The Frame on suunniteltu televisioksi, joka muuttuu sammutettaessa taideteokseksi. 

The Frame 2021
Samsung The Frame 2021

Edeltäviä The Frame -malleja 46% ohuempi vuoden 2021 The Frame on saatavilla viitenä uutena värivaihtoehtona sekä kahdella eri tyylillä: perinteinen ja viistetty. Uudet kehystyylit mahdollistavat entistä paremmat puitteet The Frame -television räätälöinnille, minkä ansiosta se on helppo sijoittaa huoneeseen kuin huoneeseen.

Lupauksia ekologisuudesta ja esteettömyydestä

Samsung on alkanut kiinnittää aiempaa enemmän huomiota TV-malliensa ympäristöystävällisyyteen. Tähän nojaten Samsung esitteli uusien malliensa myötä myös niin kutsutun Going Green -aloitteen, jonka on tarkoitus mahdollistaa ekologisempi tapa valmistaa ja käyttää televisioita.

Kuluttajille mielenkiintoisin osa tätä aloitetta lienee Samsungin uusien QLED-televisioiden kaukosäätimiä koskeva uudistus. Vuoden 2021 QLED-televisiossa tullaan käyttämään kaukosäädintä, joka toimii aurinkoenergialla perinteisten paristojen sijasta. Näitä kaukosäätimiä voidaan ladata auringonvalon lisäksi myös sisävalolla, ulkovaloilla tai USB-liitännällä. Kaukosäädinuudistuksen lisäksi Samsung pyrkii pienentämään hiilijalanjälkeään ja parantamaan energiatehokkuuttaan, sekä käyttämään televisioissaan entistä enemmän kierrätysmateriaaleja. Myös televisioiden pakkauksia tullaan uudistamaan, sillä Samsung laajentaa Eco-pakkausten käyttöä uusimpien TV-malliensa kohdalla.

Neo QLED remote
Neo QLED -television kaukosäädin.

Uusimpien QLED- ja Neo QLED -televisiomallien uudet ominaisuudet mahdollistavat myös esteettömämmän käyttökokemuksen televisioiden kohdalla. Samsung on lisännyt vuoden 2021 mallistoonsa uusia esteettömyysominaisuuksia, kuten Caption Moving, Sign Language Zoom sekä Multi-Output Audio. Nämä ominaisuudet antavat Samsungin tiedotteen mukaan näkö- ja kuulorajoitteisille mahdollisuuden optimoida katselukokemusta heidän tarpeidensa ja mieltymystensä mukaan. Samsung tulee omien sanojensa mukaan myös jatkamaan näitä käyttäjäryhmiä huomioivaa kehitystyötä tulevan vuoden aikana.

Lue myös:
Sony julkaisi vuoden 2021 televisiomallistonsa
CES 2021: LG julkaisi tietoja uusista TV-malleistaan
Samsung The Sero – testissä somettajan unelma-TV
Samsung Q950TS – testissä Samsungin edistyinein 8K QLED

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.