CES 2021: LG julkaisi tietoja uusista TV-malleistaan

LG jatkaa OLED-mallistonsa parantelemista, ja esittelee täysin uuden Mini LED -tekniikkaa hyödyntävän QNED-tuoteperheen.

Tänä vuonna täysin virtuaalisena toteutettu CES 2021 -tapahtuma käynnistyi maanantaina 11.1.2021. Kyseisessä tapahtumassa esiintynyt LG antoi tietoa tulevan vuoden TV-mallistonsa ominaisuuksista.

Parannuksia OLED-malleihin

LG kertoi suurta suosiota nauttineen OLED-mallistonsa uudistuvan paljolti käytettävyytensä sekä kuvanlaatunsa puolesta. OLED evo -nimeä kantavan malliston prosessoria on LG:n mukaan paranneltu tunnistamaan kuvan eri elementtejä ja muita ominaisuuksia entistä tarkemmin. Samalla prosessorin äänentoisto-ominaisuudet ovat kehittyneet, jonka ansiosta OLED evo -televisiot tuottavat tarkempaa ja käyttäjälle miellyttävämpää ääntä esimerkiksi automaattisen äänenvoimakkuuden säätelyn sekä automaattisen äänen “ylösskaalaamisen” myötä. Uusi, tehokkaampi Alpha9 Gen 4 -prosessori sekä uudenlainen paneeliteknologia mahdollistavat OLED evo -mallistossa entistä paremman kuvanlaadun LG:n mukaan.

OLED evo -malliston käyttökokemusta on pyritty parantamaan myös uudistettujen WebOS-käyttöjärjestelmän ja Magic Remote -kaukosäätimen kautta. LG kertoo WebOS:n olevan nyt selkeämpi, ja sen avulla käyttäjän on helpompaa löytää itselleen sopivaa sisältöä katseltavaksi. Kaukosäädintä on puolestaan muokattu ergonomisemmaksi ja painikkeiden paikkojen puolesta intuitiivisemmaksi. Joissakin malleissa Magic Remote -kaukosäätimeen on nyt lisätty myös NFC-yhteys, joka helpottaa älypuhelimen näytön jakamista televisiolle, tai toisin päin. OLED evo -mallistoon on myös lisätty niin kutsuttu Game Optimizer -hallintapaneelilla, jonka tarkoituksena on tarjota helpompi tapa hallinnoida television pelaamiseen liittyviä toimintoja, kuten esimerkiksi NVidia G-sync -tekniikkaa ja VRR:ää.

QNED MiniLED -mallisto

LG esitteli tiedotustilaisuudessaan myös upouuden QNED Mini LED -televisiomalliston, johon kuuluvia malleja tullaan näkemään sekä 4K- että 8K-resoluutiolla tuumakokojen vaihdellessa 65:n ja 86:n välillä. Nämä televisiot hyödyntävät taustavalaistuksessaan pieniä LED-valoja, joita saadaan asetettua television paneelin taakse tiheämmin, kuin perinteisiä LED-taustavaloja. Tämän seurauksena QNED-televisioiden taustavalojen hallinta saadaan huomattavasti entistä tarkemmaksi, jolloin kuvassa näkyvät kirkkaat kohdat eivät aiheuta mustallakaan taustalla häiritsevää ylimääräistä valoa. 

LED-valojen tarkka määrä kussakin TV-mallissa ei vielä selvinnyt, mutta parhaimmillaan LG ilmoitti näitä valoja olevan jopa 30 000 yhdessä TV-ruudussa. Himmennysalueiden määräksi ilmoitettiin parhaimmillaan miltei 2 500. Kummatkin näistä luvuista perustuivat 86-tuumaiseen 8K QNED -malliin. Edeltäviä malleja tarkempi taustavalon säätely yhdistettynä LG:n Quantum NanoCell -värientoistoon tarjoaa QNED-malliston televisioille hyvien värien sekä kirkkaan kuvan lisäksi myös entistä tummemman mustan värin toiston.

Lue myös:
Sony julkaisi vuoden 2021 televisiomallistonsa
Samsung julkaisi uusia TV-malleja vuodelle 2021
Samsung The Sero – testissä somettajan unelma-TV
Samsung Q950TS – testissä Samsungin edistyinein 8K QLED

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.