Uusi BMW 5-sarjan Touring: monipuolisuutta ja nyt myös sähköistä voimaa

BMW:n täysin uuden 5-sarjan Touring -malli yhdistää urheilullisuuden, tyylikkyyden ja monipuolisuuden edistykselliseksi kokonaisuudeksi. Kuudennessa sukupolvessaan BMW 5-sarjan Touring tarjoaa tilaa, ajomukavuutta ja nyt ensimmäistä kertaa saatavilla on myös täysin sähköisiä BMW i5 Touring -malleja.

Pitkä Historia ja uudistunut malli

BMW 5-sarja esiteltiin ensimmäisen kerran kesällä 1972, jatkaen Neue Klasse -mallien jalanjäljissä. Vuodesta 1991 alkaen 5-sarja on ollut saatavilla myös farmarimallina. Nyt uusi BMW 5-sarjan Touring jatkaa tätä perinnettä tuoden mukanaan monipuoliset ja modernit ominaisuudet. Täysin uusi BMW 5-sarjan Touring on premium-farmari, joka tarjoaa runsaasti tilaa. Tämä malli sopii erinomaisesti niin pitkille työmatkoille kuin koko perheen roadtripille, tarjoten matkustusmukavuutta kaikille.

 5-sarjan Touring

Urheilullinen Ulkonäkö ja parannettu ajokokemus

Uuden BMW 5-sarjan Touring-mallin pitkä kattolinja ja voimakkaat pyöräkotelot antavat autolle urheilullisen ilmeen. Malli on kasvanut aiemmasta – 97 mm pituutta, 32 mm leveyttä ja 17 mm korkeutta lisää – sekä sillä on luokkansa pisin akseliväli 2 995 mm. Nämä tekijät parantavat tilavuutta erityisesti takapenkillä ja tavaratilassa, joka on laajennettavissa 570 litrasta 1 700 litraan.

Pidentynyt akseliväli, tasapainotettu akselipainon jakauma, auton kevyt rakenne ja jäykkä alusta parantavat ajomukavuutta ja urheilullisuutta. Mallikohtaisesti viritetty jousitus takaa hyvän käsiteltävyyden kaikissa ajo-olosuhteissa. Uudet urheiluistuimet ja vegaaninen sisustus ovat nyt vakiovarusteina, ja BMW Curved Display pitää kuljettajan ajan tasalla ajon aikana.

Uusi 5-sarjan Touring tarjoaa pitkälle kehitetyt ajo- ja pysäköintiavustimet. Driving Assistant Professional -pakettiin sisältyvä Active Lane Change Assistant mahdollistaa kaistanvaihdon vahvistamisen katseella, mikä tekee ajamisesta entistä turvallisempaa ja mukavampaa.

Kaksi täyssähköistä mallia

Uudet Touring -mallit

BMW esittelee kaksi täyssähköistä mallia: BMW i5 eDrive40 Touring ja BMW i5 M60 xDrive Touring. BMW i5 eDrive40 Touring tarjoaa 250 kW (340 hv) tehon ja 400–430 Nm vääntömomentin, mikä mahdollistaa kiihtyvyyden 0–100 km/h 6,1 sekunnissa. BMW i5 M60 xDrive Touring, jossa on moottorit sekä edessä että takana, tuottaa huipputehon 380 kW (517 hv) tai My Mode SPORT -tilassa jopa 442 kW (601 hv). Vääntömomentti on vaikuttavat 795–820 Nm ja kiihtyvyys 0–100 km/h 3,9 sekunnissa.

Molemmissa sähkömalleissa on 81,2 kWh akku, joka yhdessä tehokkaiden sähkömoottoreiden, jarrutusenergian talteenoton ja lämpöpumpun kanssa mahdollistaa pitkän toimintamatkan. BMW i5 M60 xDrive Touring tarjoaa 445–506 km toimintamatkan, kun taas i5 eDrive40 Touring tarjoaa 483–560 km. Lataus onnistuu 11 kW (vakio) tai 22 kW (lisävaruste) vaihtovirralla sekä 205 kW tasavirralla, ja ennakoiva lämmönhallinta optimoi latauksen pikalatausasemilla.

Testiajossa auton hiljaisuus vakuutti

Testiajo täyssähköisillä i5 Touring malleilla vahvisti autojen laadukkuuden ja hyvä ajettavuuden. Touring on i5 Sedanin tapaan mukavan vaivaton ajaa ja ohjaus toimii täsmällisen tarkasti. Auton suorituskyky on todella hyvä jolla ohitukset hoituvat vaivattomasti. Auton akku piti yllättävän hyvin rangen moottoritie vauhdillakin n. 180 km/h Saksassa. Merkittävin huomio testiajosta oli auton hiljaisuus ja auto on varmasti markkinoiden hiljaisimpia. 

 5-sarjan Touring

Hinnat ja saatavuus

Uuden BMW 5-sarjan Touring -malliston hinnat alkavat 76 900 eurosta (i5 eDrive40). Huippumalli i5 M60 xDrive Touring on saatavilla alkaen 106 000 eurolla. Uudet mallit saapuivat markkinoille toukokuussa, tarjoten mukavuutta, ajamisen iloa, tilaa ja turvallisuutta – BMW 5-sarjan Touringilla saat kaiken tarvitsemasi. Se on saatavana useilla erilaisilla varustepaketeilla, jotka vastaavat eri tarpeisiin ja toiveisiin.

LUE MYÖS

Carglassin Emma valmistautuu edustamaan Suomea Best of Belron -kilpailussa 

Polestar tuo kaksi uutta mallia -kovilla odotuksilla

Canon kehittää edistyksellistä EOS R1 -lippulaivamallia EOS R -kamerajärjestelmään

SEURAA TEKNAVIA SOSIAALISESSA MEDIASSA

Löydät meidät FacebookistaInstagramista ja YouTubesta.