Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Vaihtoehto ensipuhelimelle: lasten kellopuhelin kulkee kätevästi ranteessa eikä päästä nettiin

Pienet koululaiset aloittavat koulutiensä pian, ja perheet pohtivat kuumeisesti, onko nyt hyvä aika hankkia lapselle ensimmäinen puhelin. Ensipuhelimen haastajaksi on nyt myös Suomessa noussut lasten kellopuhelin. Siinä missä puhelin voi hukkua helposti tai unohtua repun pohjalle pidemmäksi aikaa, kellopuhelin kulkee mukana ranteessa koko ajan.

Kaikkien älykellojen suosio on noussut viimeisen kuukauden (27.6.–26.7.) aikana Hintaopas-hintavertailupalvelussa 15 prosentilla verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Myös lasten kellopuhelimia valmistavan Xplora-brändin suosio on kasvanut Hintaoppaassa viimeisen 30 päivän aikana 171 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Suosion kasvu viestii siitä, että lasten älykello on yhä useammalle vaihtoehto ensimmäisen puhelimen sijaan.

“Suomessa monet lapset saavat ensimmäisen älypuhelimen jo hyvin nuorena, usein 6–7-vuotiaana. Lapset kulkevat pienestä pitäen usein omatoimisesti kouluun ja saattavat olla myös kotona koulun jälkeen ilman vanhempia tai kulkea suoraan harrastuksiin. Tällöin puhelin tuo tietenkin molemminpuolista helppoutta ja turvaa. Usein painetta puhelimen hankintaan tulee myös koulun alkaessa, kun koulukavereillakin on omat puhelimet. Kellopuhelimet haastavat kuitenkin perinteisiä puhelimia vuosi vuodelta enemmän, kun ensipuhelin tulee ajankohtaiseksi”, kertoo Hintaopas-hintavertailupalvelun maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Kellomallien hinnoissa voi säästää jopa puolet vertailemalla

Lasten kellopuhelin voi olla hyvä välivaihe ennen puhelimen hankintaa, ja kellopuhelimella on myös useita etuja puhelimeen verrattuna.

Lapsille suunnatut mallit on suunniteltu kolhunkestäviksi, niillä voi soittaa ja lähettää viestejä sekä asettaa lapselle muistutuksia esimerkiksi harrastuksista ja läksyjen teosta. Kellopuhelimista on myös mahdollista valita sellainen malli, jolla ei pääse internetiin ollenkaan, jolloin toiminnot ovat hyvin hallittavissa.

Lasten älykellot ovat helposti yhdistettävissä aikuisten laitteisiin ja näin vanhempi seuraa vaivatta, missä lapsi liikkuu. Osassa malleista voi asettaa myös turvarajat, jolloin vanhempi saa ilmoituksen, jos lapsi liikkuu liian kauaksi kotoa. Useissa kelloissa on myös painike, jonka kautta lapsi tavoittaa aikuisen vain yhtä nappia painamalla, sekä mahdollisuus rajoittaa sitä, kehen lapsi voi olla yhteydessä. Älykello ei myöskään passivoi lasta sohvannurkkaan puhelimen kanssa, vaan kannustaa liikkumaan, sillä useista malleista löytyy askelmittari tai erilaisia liikkumiseen kannustavia pelejä.

“Montaa vanhempaa huolettavat sosiaalisen median käyttö ja sen mahdolliset haittapuolet, jotka tulevat usein mukaan kuvioihin puhelimen myötä. Kellopuhelimessa eri kanavien käyttö on hallitumpaa. Nyt kun kellopuhelimet ovat yleistyneet myös Suomessa, moni lapsi saattaa myös itse haluta kellon perinteisen puhelimen sijaan”, Matinvesi-Bassett sanoo.

Hintaopas-palvelun suosituin kellopuhelinmalli on Xplora 5 Play, jonka saa edullisimmasta kaupasta 172,50 euron hintaan. Kalleimmassa kaupassa sen hinta on 199 euroa. Vedenkestävästä mallista löytyvät esimerkiksi kamera, askelmittari, erillinen pelialusta, ääniviestit, SOS-nappula ja paikannuspalvelut. Kellon voi asettaa tarvittaessa erilliseen koulutilaan, jolloin se ei häiritse lasta koulupäivän aikana.

Toiseksi suosituimmaksi on noussut reilusti halvempi Xplora XGO2, jonka halvin hinta on 69 euroa. Sen hinnassa voi säästää puolet, kun valitsee kaupan oikein, sillä kalleimmassa kaupassa mallista saa maksaa 70 euroa enemmän. Myös hyvin edullisia malleja mahtuu viiden suosituimman kärkeen: Forever Call Me 2 -kellopuhelimen saa edullisimmillaan 23,99 euron hintaan.

Hintaoppaan suosituimmat lasten älykellot ja niiden halvimmat hinnat

1. Xplora 5 Play, halvin hinta 172,50 euroa

2. Xplora XGO2, halvin hinta 69,00 euroa

3. Forever See Me, halvin hinta 55,70 euroa

4. Excelvan Q50, halvin hinta 28,49 euroa

5. Forever Call Me 2, halvin hinta 23,99 euroa

Hinnat tarkistettu 2.8.2022.
Hintojen vertailu onnistuu kätevästi ilmaisessa Hintaopas-sovelluksessa, joka on saatavilla sekä Apple- että Android-puhelimille. Hintaopas listaa yli 1000 Suomessa toimivan verkkokaupan hinnat ja vertailee ne puolueettomasti halvimmasta kalliimpaan.

Lue myös: Xplora X5 Play on turvallinen ja vanhemmille helppo vaihtoehto lapsen puhelimeksi

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa! Löydät meidät FacebookistaInstagramistaTwitteristä ja YouTubesta