Videolla: Applen ARKit hämmästyttää jälleen – pian voi koittaa aivan uusi 3D-ravintolamenujen aika

Applen tulevina viikkoina tulossa oleva iOS 11 -päivitys sisältää uuden ARKitin, joka mahdollistaa ennennäkemättömän helposti sovelluskehittäjille edistyneiden lisätyn todellisuuden sovellusten kehittämisen iPhonelle. Lisätty todellisuus yhdistää digitaalisia objekteja ja tietoa välittömään käyttöympäristöön. Kuten Apple itse toteaa, se vapauttaa sovellukset näytön rajoista ja päästää ne vuorovaikuttamaan ympäröivän maailman kanssa täysin uusin tavoin.

Nyt ARKitiä on jälleen demottu näyttävästi uuden ajan 3D-ravintolamenulla. Annokset voi pöydässä istuessaan ennen tilaamista nähdä edessään omalla lautasella.

Yllä videolla nähtävä demosovellus KabaQ Augmented Reality Food on jo ladattavissa App Storesta.

Käytännössä ARKitin myötä kehittäjät pääsevät rakentamaan helposti sovelluksia kameran, anturien ja kehittyneen laskennan avulla tosimaailman ympärille. Jo iOS 11:n julkistuksen yhteydessä esimerkkeinä annettiin IKEAlta tulossa oleva huonekalujen sovittamisen omaan kotiin mahdollistava sisustussovellus sekä Pokémon GOn lisätyn todellisuuden toteutuksen selvä kohentuminen. Lisäksi muitakin lisätyn todellisuuden pelejä on luvassa varmasti rutkasti.

Jo aiemmin lukuisat ARKit-demot ovat tarjonneet esimerkkejä uusista mobiilisovelluksista, joista se voi tehdä suosittuja. Viime aikoina erilaisia uusia sovellusinnovaatioita on yleisesti nähty niukasti, mutta ARKit voi muuttaa tilanteen ja tuoda vuosien odotuksen jälkeen jälleen monia uusia hyödyllisiä käyttötapoja älypuhelimelle.

Myös Google esitteli tällä viikolla Applen ARKitiä osittain muistuttavan ARCoren, joka helpottaa vastaavien sovellusten kehitystä Android-puhelimiin.