Testi: Samsungin mobiililaitteiden pyhä kolminaisuus: Galaxy Watch 3, Galaxy Buds Live ja Galaxy Note 20 Ultra

Samsung on viime vuodet tietoisesti kehittänyt mobiililaitteistaan ekosysteemiä, jossa puhelimen ympärille ostetaan sille tarkoitetut älykello ja nappikuulokkeet. Testasimme Teknavilla miten Samsungin uusimmat huippulaitteet pelaavat yhteen, ja mitä lisäarvoa yhden valmistajan ekosysteemin käyttö tuo.

Ekosysteemi tarkoittaa laitteita, joiden pitäisi pelata yhteen tehokkaasti. Käytännössä tämä tarkoittaa ensisijaisesti puhelimen toimintojen ohjaamista ja ilmoitusten tuomista myös muihin laitteisiin. 

Keskiössä on puhelin ja sen Galaxy Wearables -sovellus. Se tunnistaa käyttöönotettaessa nopeasti erilaiset Samsungin ekosysteemin laitteet ja synkronointi puhelimeen tapahtuu nopeasti. 

Puhelimen kautta tapahtuu laitteiden hallinta ja asetuksia on helpointa säätää tätä kautta. Pikaisen käyttöönoton jälkeen puhelinta täytyy kuitenkin kaivaa taskusta harvemmin.

Älykello

Galaxy Watch 3 on Samsungin uusin älykello, joka toimii Android- ja iOS-laitteiden kanssa, mutta on kaikista eniten optimoitu toimimaan muiden Samsungin laitteiden kanssa. Kellon Tizen-käyttöjärjestelmä pystyy käsittelemään hyvin puhelimeen tulleita ilmoituksia ja monet perustoiminnot hoituvat koskematta puhelimeen lainkaan.

Galaxy_watch3_katsojakilpailu

Musiikin ja videoiden toisto, yksinkertaiset vastaukset viesteihin ja sähköposteihin tai liikuntasuoritusten seuraaminen hoituvat kaikki suoraan kellon kautta. Samalla jos pääsee sinuiksi sanelun tai älykellon näytöllä olevan näppäimistön kanssa on monimutkaisempienkin toimintojen käyttö mahdollista. Testikäytössä puhelin tuli kaivettua esiin siinä kohtaa, kun ääniohjaus ei enää riittänyt.

Tarkemmin Galaxy Watch 3:n käyttökokemuksista voit lukea Teknavin testistä: Galaxy Watch 3 – Samsungin älykello lähenee itsenäisyyttä järkevin tavoin.

Buds Live -kuulokkeet

Kuulokkeet ovat ekosysteemin kolmas pyörä, joiden käyttö mahdollistaa puhelimen jättämisen taskuun yhä useammin. Puhelimeen saapuneet ilmoitukset voi halutessaan kuulla suoraan kuulokkeiden kautta ja äänikomentojen antaminen toimii hyvin suoraan kuulokkeista.

Galaxy Buds Live -kuulokkeet rasiassaan

Tarpeen vaatiessa kuulokkeet kytkeytyvät jopa suoraan kelloon, jos tekee mieli jättää puhelin kotiin vaikkapa lenkille lähtiessä tai salilla kuntoillessa. Puhelimeen tarvitse turhaan kurkotella myöskään kotona joka välissä, kun esimerkiksi musiikin toistoa saa hyvin hallittua suoraan kuulokkeista.

Lisää Buds Live -kuulokkeista voit lukea Teknavin testistä: Galaxy Buds Live ovat hyvät kuulokkeet varsinkin ahkeralle Samsungin käyttäjälle.

Kuulokkeet ja kello ymmärtävät myös Samsungin Smart Things -älykotikokonaisuutta ja monien toimintojen halinnan voi ulkoistaa puhelimen sijaan älykellolle. Bixby-tekoälyavustajan kautta voi lisäksi ohjailla äänikomennoilla useita älylaitteita vaikkapa kelloon tai kuulokkeisiin puhumalla.

Ekosysteemiratkaisu ei ole vielä täysin valmis, mutta Samsung on pitkällä siinä, mitä se haluaa laitteillaan tehdä. Seuraavia kehitysaskeleita voisi olla esimerkiksi langattomien kuulokkeiden saumattomampi yhteistyö eri Smart Things -laitteiden kanssa ja vähempi erottelu puettavien laitteiden ja muiden älykodin laitteiden välillä. Yksistään mobiililaitteet toimivat jo nyt todella hyvin yhdessä.