2. sukupolven edullisempi Apple Watch SE -älykello julki

Apple on julkistanut uuden 2. sukupolven edullisemman Watch SE -älykellon.

2. sukupolven Apple Watch SE:n tekniset uudistukset alkuperäisestä ovat vähäisiä. Uudessa Apple Watch SE:ssä on uusi S8-järjestelmäpiiri, jonka myötä se tarjoaa 20 prosenttia enemmän suorituskykyä verrattuna S5:llä varustettuun edeltäjäänsä. Lisäksi 2. sukupolven Apple Watch SE:ssä ovat mukana uudet parannetut anturit, joiden myötä se tukee uutena turvaominaisuutena autokolarien tunnistusta. Apple Watch SE osaa tunnistaa, jos käyttäjä on ollut autokolarissa ja soittaa tämän jälkeen hätäpuhelun.

Takapinta uudessa Apple Watch SE:ssä on nailonkomposiittimateriaalia, ja väri vastaa rungon muuta väriä. Lisäksi Applen mukaan uudistunut valmistusprosessi vähentää hiilijalanjälkeä jopa 80 prosentilla. Runkovärivaihtoehtoja ovat keskiyö, tähtivalkea sekä hopea.

Sisarmalli Apple Watch Series 8:een nähden Apple Watch SE:stä puuttuvat edelleen esimerkiksi veren happipitoisuuden mittaus, EKG-sydänsähkökäyrämittaus ja lämpömittari. Lisäksi näyttö on pienempi pysyttyään samankokoisena kuin alkuperäisessäkin Apple Watch SE:ssä.

Jo alkuperäisestäkin Apple Watch SE:stä tuttuja ominaisuuksia ovat optinen sykemittaus, korkean ja matalan sykkeen ilmoitukset, epäsäännöllisen sydänrytmin ilmoitus, kaatumisentunnistus, GPS-paikannus, kompassi sekä korkeusmittari.

Vedenkestävyydeltään uusikin Apple Watch SE on edelleen 5ATM-luokiteltu vedenpitäväksi 50 metriin asti.

2. sukupolven Apple Watch SE on tilattavissa heti tänään julkistuspäivänä ja tulee saataville perjantaista 16. syyskuuta alkaen. Hinnat Suomessa ovat:

  • Apple Watch SE (2. sukupolvi), 40 mm, GPS: alkaen 309 €
  • Apple Watch SE (2. sukupolvi), 40 mm, GPS + Cellular: alkaen 359 €
  • Apple Watch SE (2. sukupolvi), 44 mm, GPS: alkaen 349 €
  • Apple Watch SE (2. sukupolvi), 44 mm, GPS + Cellular: alkaen 399 €