Apple julkisti Watch Series 8:n - vain pari merkittävää uudistusta

Apple on esitellyt uusimmat Apple Watch -älykellonsa.

Kaiken kaikkiaan kahdeksas sukupolvi tuo mukanaan uuden sensorin, lämpömittarin.

Apple Watch Series 8 -älykellojen toimitukset käynnistyvät 16. syyskuuta, ja ennakkomyynti on jo käynnissä. Suositushinnat ovat seuraavat:

  • Apple Watch Series 8, 41 mm, GPS: alkaen 509 €
  • Apple Watch Series 8, 41 mm, GPS + Cellular: alkaen 629 €
  • Apple Watch Series 8, 45 mm, GPS: alkaen 549 €
  • Apple Watch Series 8, 45 mm, GPS + Cellular: alkaen 669 €

Lisäksi Apple esitteli malliston huipulle kokonaan uuden Apple Watch Ultra -älykellon, jonka suositushinnat alkavat 1 099 eurosta, ja toimitukset käynnistyvät 23. syyskuuta.

Apple Watch Series 8 -älykellot ovat monin tavoin edeltäjiensä kaltaisia. Mukana on kuitenkin muutamia uudistuksia terveyden seurantaan. Merkittävin uudistus on lämpötilamittari, jota käytetään etenkin naisten elintoimintojen, kuten kuukautiskierron ja ovulaation, seurantaan.

Lämpömittaria käytetään etenkin naisten terveyden seurannassa.
Älykello mittaa ranteen lämpötilan öisin viiden sekunnin välein.

Apple Watch lähettää iPhoneen kuukautiskierrosta tarkan raportin pienellä viiveellä. Mikäli kierrossa on jotakin epäilyttävää, ilmoittaa älykello siitä käyttäjälleen.

Yön aikana älykello mittaa ranteen lämpötilaa asteen kymmenesosan tarkkuudella päivittäen mittaustulokset tasaisin väliajoin. Applen mukaan ranteen lämpötila voi kertoa huomattavasti koko kehon terveydestä.

Apple Watch Series 8 -älykellot tukevat myös kaikkia aiemmista älykelloista tuttuja mittaustoimintoja optisesta sykemittauksesta veren happipitoisuuden mittaukseen ja EKG-sydänsähkökäyrämittaukseen.

Uutuutena Apple Watch Series 8 -älykellot tunnistavat, mikäli käyttäjä joutuu auto-onnettomuuteen. Kellossa on kolmiakselinen gyroskooppi ja kiihtyvyysanturi, jotka yhdessä havaitsevat kolarissa aiheutuvat äkkipysähdykset, minkä jälkeen kello voi hälyttää paikalle apua ja ilmoittaa kolarista ennalta määritellylle yhteystiedoille.

Applen mukaan valtaosa autokolareista tapahtuu alueilla, joilla liikennettä on hyvin vähän. Koska ohikulkijoita ei ole, voi avun hälyttämisessä kestää kohtalokkaan kauan. Kun Apple Watch Series 8 hälyttää apua itse, voi ihmishenkiä säästyä.

Uusi lämpötilamittaus tositoimissa.
Kolaritunnistus voi pelastaa henkiä, Apple kertoo.

Uuden sukupolven Apple Watchien yhteydessä Apple esittelee myös uuden vähävirtaisen käyttötilan. Perustilassa akunkesto on yhä tuttu 18 tuntia, mutta virtaa säästävässä tilassa käyttöaika kaksinkertaistuu 36 tuntiin.

Uusi vähävirtainen käyttötila tuplaa Apple Watchin käyttöajan.

Uudessa tilassa muun muassa aina päällä -näyttö sekä automaattinen treenitunnistus kytketään väliaikaisesti pois päältä, mutta ”valtaosa” toiminnoista on silti saatavilla. Vähävirtainen, käyttöajan kaksinkertaistava käyttötila on tulossa watchOS 9 -ohjelmistossa Apple Watch Series 4 -älykelloille ja sitä uudemmille.

Apple Watch Series 8:sta julkaistaan yhteensä seitsemän erilaista tyylivaihtoehtoa, neljässä on alumiinirunko ja kolmessa runko ruostumattomasta teräksestä. Luvassa on myös uusia rannekkeita yhteistyökumppaneilta, kuten Nikelta.

Apple Watch Series 8:n uudistuksia.
Tietoja Apple Watch -älykellojen ympäristövaikutuksista.