Uusi Porsche 911 rallilegenda Markku Alénin käsittelyssä – "Ei tästä voi kuin tykätä"

Porsche 911 on legenda urheiluautojen maailmassa. Nyt takamoottorisuudestaan tunnettu malli on kerennyt jo kahdeksanteen sukupolveen.

Porsche esitteli ensimmäisen 911-mallin vuonna 1963. Vuosikymmien varrella mallisarja on kokenut haastavia hetkiä, mutta omalla persoonallisuudellaan se on ansainnut nykyisen paikkansa. Pitkän työn tulos näkyy myös autossa, sillä laatuvaikutelma ja tunnelma miellyttää myös Teknavin testikuskina toimivaa rallilegenda Markku Alénia.

– Porsche on laadultaan aina tätä. Ei tästä voi kuin tykätä, tiivistää Alén ensifiiliksiä autosta.

911-mallisarjan viimeisin sukupolvi on edeltäjäänsä isompi ja mukavampi, mutta myös nopeampi. Porschelle ominaiseen tyyliin uudistuksissa ei ole kuitenkaan lähdetty liiaksi irrottelemaan, vaan auton tunnistettavuus on haluttu säilyttää. Suurin muutos edelliseen sukupolveen löytyy auton ohjaamosta, missä on siirrytty nykypäivään isojen näyttöjen ja nappien karsimisen myötä.

Ensimetreiltä lähtien on helppo huomata uutuuden parantunut mukavuus. Voimalinja toimii erittäin pehmeästi ja säädettävä alusta tarjoaa pehmeimmällä asetukselle erittäin mukavaa kyytiä. Kaikkien näiden uudistusten myötä uusi 911 on entistä miellyttävämpi vaihtoehto myös arkikäyttöön ja pidemmille matkoille. Tämän ei kuitenkaan kannata antaa hämätä, sillä ajoasetuksia muuttamalla 911 tarjoilee taattua Porschea. Suorituskyky on suorastaan raju; nollasta sataan keretään 3,4 sekunnissa, voimaa riittää läpi kierroalueen ja auto tottelee kuljettajan käskyjä tarkasti.

Katso Porsche 911 Carrera 4S:n koko testi oheiselta videolta.

Kuva: Mikko Autio

Lue lisää:
Koeajossa kahdeksannen sukupolven Porsche 911 – lisää mukavuutta, suorituskykyä ja retroilua
Ensituntuma: Uuden sukupolven Porsche 911 on parempi paketti kuin koskaan
Ensituntuma: Porsche 911 Cabriolet – fiilistelijän valinta

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.