Uusi autojen yhteiskäyttöpalvelu Helsinkiin

Euroopan isoissa kaupungeissa lyhytaikaiseen auton vuokraamiseen perustuvat yhteiskäyttöpalvelut ovat alkaneet yleistyä. Suomessa sellaiset eivät ole vielä lyöneet läpi, mutta nyt markkinoille yrittää uusi go now! -palvelu.

Palvelu tarjoaa minuuttihinnoiteltuja autoja Helsinkiläisillä. Auto varataan älypuhelinsovelluksella, joka on ladattavissa iPhone ja Android-puhelimille. Sovellus etsii automaattisesti lähimpänä olevan vapaan auton, ja opastaa käyttäjän auton luokse. Palveluntarjoajan mukaan esimerkiksi matka Helsingin Vallilasta Erottajalle maksaa noin 7-8 euroa. Yli 150 kilometrin matkoilla puolestaan sovelletaan kilometriveloitusta, ja esimerkiksi 24 tunnin aikana tehty matka Helsingistä Lahteen ja takaisin maksaa noin 70 euroa. Palvelun hintaan on sisällytetty polttoaine- ja pysäköintikulut.

Hinnoittelu ei myöskään ole riippuvainen matkustajien määrästä. Esimerkiksi siirtyminen kaupungin sisällä minuuttiveloitukseen perustuvalla vuokra-autolla voi kaveriporukalla olla edullisempaa kuin julkisen liikenteen käyttö. Myös yksittäisiin tavaransiirtoihin palvelu on varteenotettava vaihtoehto. Etuna on myös se, ettei autoa tarvitse palauttaa samaan paikkaan, mistä se on noutanut.

  • Vapaan olevat autot näkyvät sovelluksen kartalla
  • Käyttöaikaa voi ostaa minuuttiperusteisesti