Alcatelilta jättiakulla varustettu puhelin – jopa yli tuplasti iPhonen verran latinkia

Alcatel on julkistanut uuden Pixi 4 Plus Power -älypuhelimen, jonka erikoisuus on tavallista suuremman kapasiteetin akku.

Pixi 4 Plus Power sisältää 5 000 milliampeeritunnin akun. Tätä voi verrata esimerkiksi uuden iPhone 7:n 1 960 milliampeerituntiin tai iPhone 7 Plussan 2 900 milliampeerituntiin. Lukuisissa Android-huippupuhelimissa tyypilliset akkukapasiteetit ovat myös 3 000 – 4 000 milliampeerituntia.

Alcatelin mukaan sen uutuuden akusta riittää virtaa 2,7 päivän käyttöön ilman latausta, 22 tunnin verkkoselailuun Wi-Fi-yhteydellä, 14 tunnin videon suoratoiston verkosta tai 5 päivän keskeytyksettömään musiikinkuunteluun.

Alcatelin uutuus saattaa saapua myyntiin myös Suomessa, jossa muun muassa Elisa on viime aikoina toiminut Alcatel-puhelinten jälleenmyyjänä.

Pixi 4 Plus Power tukee myös pikalatausta ja sitä itseään voidaan myös käyttää virtalähteenä muille laitteille.

Multa ominaisuuksiltaan kuin akultaan Pixi 4 Plus Power on varsin keskinkertainen: 5,5 tuuman näyttö 1280×720 pikselillä, 13 megapikselin taka- ja 5 megapikselin etukamera, vain 1 gigatavu RAM-muistia, 8 gigatavua sisäistä tallennusmuistia ja muistikorttipaikka, kaksi SIM-korttipaikkaa sekä vain 3G-verkkoyhteydet. Käyttöjärjestelmänä on Android 6.0 Marshmallow -versiona. Painoa puhelimella on 202 grammaa ja paksuutta 9,9 millimetriä.

Alcatel Pixi 4 Plus Powerin akku on suuri, mutta ei läheskään suurin älypuhelimissa. Oukitel on tuonut myyntiin hurjalla 10 000 milliampeeritunnin akulla varustetun puhelimen, mutta se ei ole suoraan Suomessa saatavilla.

comments powered by Disqus