Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tässä ovat tämän hetken suosituimmat grillit – Hiiligrillit poikkeuksellisen kovassa nosteessa

Grillaussesonki on alkanut jo monella innokkaalla grillaajalla. Suomalaiset ovat nimittäin alkuvuonna etsineet grillejä 51 prosenttia viime vuoden vastaavaa aikaa vilkkaammin, kertoo hintavertailupalvelu Hintaopas. Ennen grillikauden avausta on tärkeää miettiä, millainen grilli palvelee tarpeitasi parhaiten vai palveleeko vanha grilli kunnialla vielä seuraavankin kesän.

Uuden grillin valinnassa kannattaa miettiä tarkoin grillin käyttötarkoitusta: tarvitsetko grilliä suuriin kesäjuhliin vai perheen satunnaisiin grillailuihin? Näin voit valita oikean kokoisen ja tyyppisen grillin. Pienemmälle takapihalle ei ole hullumpi valinta hankkia näppärää pizzauunia, mutta kesäjuhliin kannattaa varautua kätevällä ja helppokäyttöisellä kaasugrillillä

Mikäli vanha grilli palvelee vielä käyttäjäänsä, kannattaa tarkistaa grillin kunto ja puhdistaa se kunnolla ennen käyttöä. Tarkasta samalla grillausvälineet, jotta ne ovat kunnossa ja valmiina käyttöön. 

Perinteiset hiiligrillit trendaavat voimakkaasti

Suomalaiset suosivat perinteisesti kaasu- ja sähkögrillejä, mutta tänä kesänä suomalaiset näyttäisivät panostavan hiiligrillaukseen. Hintavertailupalvelu Hintaoppaan kymmenen suosituimman grillin listalta löytyy viisi hiiligrilliä. Ensimmäiseltä sijalta löytyy kannettava Everdure Cube -hiiligrilli, jonka suunnittelija on huippukokki Heston Blumenthal.

Everdure Cube

“Hiiligrillien suosio poikkeaa merkittävästi aiemmista vuosista, vaikka silloinkin yksittäiset erikoismallit ovat saattaneet kolkutella grillilistojen kärkisijoja. Kertooko tämä ilmiö kaipuusta perinteiseen grillaustyyliin vai kodin sähkönsäästöstä, on mielenkiintoinen asia analysoitavaksi”, Hintaopas.fi-palvelun maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett pohtii.

Hiiligrillit vaativat enemmän aikaa ja vaivaa kuin esimerkiksi kaasugrillit, joita on nopeampi ja helpompi käyttää. Hiiligrilli tuo aidon savun maun ruokaan, kunhan jaksaa odottaa hiillosta. Hiilloksen syntymiseen menee noin puoli tuntia, riippuen hiilien määrästä ja grillin koosta. Hintaopas-palvelussa voi rajata hakua grillityypin, toimintojen ja valmistajan mukaan. Erilaisista ominaisuuksista suomalaiset arvostavat lämpömittaria ja sivupöytää, jotka ovat suosittujen mallien yleisiä ominaisuuksia.

Halutussa Big Green Egg Large -hiiligrillissä on huomattavia kauppakohtaisia hintaeroja, esimerkiksi Big Green Egg Largen saa edullisimmillaan 1690 euron hintaan ja kalleimmillaan siitä saa maksaa 3699,00 euroa. Myös Weber Pulse 2000 -sähkögrillin hinnassa voi säästää parhaimmillaan noin 200 euroa vertailemalla hintoja eri kauppojen välillä. Weber Pulse 2000 soveltuu hyvin parvekegrillaukseen. Parvekegrillauksessa tulee aina muistaa taloyhtiön säännöt parvekkeella grillaamisesta ja kiinnittää huomiota paloturvallisuuteen.

Big Green Egg Large

Grillaussesongin käydessä kuumana myös grillien keskihinnat nousevat

Uusia grillejä etsitään nyt ahkerasti. Hintaoppaan vertailu edellisvuosien hintadatasta kertoo, että grillien hinnat lähtevät perinteisesti selvään nousuun maalis-huhtikuun vaihteessa. Nousu jatkuu aina kesäkuun alkuun asti, ja siitä hinnat laskevat tasaisesti heinäkuun alkuun asti. Alennuksia etsivän on syytä odottaa heinäkuun alkuun.

”Jos etsii grilliä halpaan hintaan ja on mahdollista odottaa, keskihinnoiltaan paras aika ostaa grilli on heinäkuun alussa tai Black Fridayna marraskuun lopussa. Näinä ajankohtina päästään maaliskuun lopun alhaiselle hintatasolle. Yksittäisiä alennuskampanjoita voi tietysti olla tarjolla jo nyt huhtikuussa grillikauden käynnistyessä”, Matinvesi-Bassett kertoo. 

Hintaoppaan 10 suosituinta grillimallia ja niiden halvin hinta 14. huhtikuuta 2023:

  1. Everdure Cube -hiiligrilli, halvin hinta 169 €
  2. Weber Genesis II E-310 -kaasugrilli, halvin hinta 895 €
  3. BioLite Firepit -hiiligrilli, halvin hinta 253,99 €
  4. Broil King Baron 440 -kaasugrilli, halvin hinta 999 €
  5. Big Green Egg Large -hiiligrilli, halvin hinta 1690 €
  6. Weber Spirit II E-310 GBS -kaasugrilli, halvin hinta 590 €
  7. Big Green Egg Medium -hiiligrilli, halvin hinta 1354,99 €
  8. vidaXL Kamado 41139 -hiiligrilli, halvin hinta 435,98 €
  9. Weber Pulse 2000 -sähkögrilli, halvin hinta 849 €
  10. Weber Spirit EPX-325 -kaasugrilli, halvin hinta 1129 €

Lue lisää: Nämä kotikuntoiluvälineet trendaavat nyt: kävelymatot monin paikoin jopa loppuneet kaupoista

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa! Löydät meidät FacebookistaInstagramista ja YouTubesta