Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Nyt on aika päivittää kesärenkaat – katso suosituimpien mallien kärki

Kesärenkaiden päivitys- ja vaihtosesonki käy nyt kuumimmillaan. Ennen renkaiden vaihtoa kannattaa tarkistaa niiden kunto, sekä hankintoja tehdessä saman rengasmallin kauppakohtaiset hintaerot, jotka ovat parhaassa tapauksessa satoja euroja. Juuri nyt suosituin kesärengasmalli on Continental ContiPremiumContact 6 205/55 R 16 91V.

Kesärenkaiden käytön voi aloittaa 1. huhtikuuta alkaen, mutta kesärenkaat kannattaa vaihtaa vasta sään niin salliessa, kun lumisateiden ja liukkaiden vaara on oikeasti ohi. Usein Pohjois-Suomessa talvirenkailla mennäänkin reilusti pidempään kuin etelässä.

Ennen renkaiden vaihtamista on hyvä tarkistaa niiden kunto ja päivittää kesärenkaat tarvittaessa uusiin. Kesärenkaiden urasyvyyden täytyy lain mukaan olla vähintään 1,6 millimetriä, mutta käytännössä uusia renkaita suositellaan jo, kun pääurien syvyys on alle 4 millimetriä. Lisäksi kannattaa katsoa, onko renkaan pinta kovettunut.

Liian kuluneet renkaat altistavat sateisilla kesäsäillä vesiliirrolle, ja jarrutusmatkat pitenevät. Kesärenkaiden kuntoa kannattaa tarkkailla vaihtamisen jälkeen myös kesän kuluessa, sillä renkaiden kuntoon vaikuttavat ajotyyli, ajetut kilometrit sekä teiden kunto. Karkeasti arvioidaan, että oikein huolletut ja säilytetyt renkaat toimivat korkeintaan kuusi vuotta.

Hintavertailupalvelu Hintaopas kokoaa eri kesärengasmallit ja niiden hinnat yhteen paikkaan. Hintavertailun lisäksi Hintaoppaasta voi tarkistaa, mitä malleja löytyy juuri nyt varastosta, ja kuinka pitkä on tuotteen toimitusaika.

Rengassettien hinnoissa merkittäviä eroja

Hintaoppaan suosituimmat rengasmerkit ovat Continental, Michelin ja Nokian Renkaat, ja itselleen sopivaa mallia voi hakea valmistajan lisäksi muun muassa hinnan, leveyden, halkaisijan sekä kuormitus- ja nopeusindeksin perusteella.

Kesärenkaiden ominaisuuksissa on hyvä huomioida ainakin, minkä kokoinen rengas autoon vaaditaan, ajaako lyhyitä vai pitkiä matkoja ja onko sen myötä aihetta investoida premium-tason renkaisiin. Muita tärkeitä ominaisuuksia ovat muun muassa märkäpito, rengasääni sekä vierintävastus, joka vaikuttaa ajon taloudellisuuteen. 

“Kesärenkaiden hinnat kannattaa vertailla ennen kauppojen tekemistä. Esimerkiksi suosituimmassa Continental ContiPremiumContant -mallissa neljän renkaan paketin saa edullisimmillaan 352,96 eurolla ja kalleimmassa kaupassa vastaava setti maksaa 456,92 euroa, jolloin hintaeroksi tulee yli 100 euroa”, kertoo Hintaoppaan Suomen maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Matinvesi-Bassett vinkkaa myös, että yksittäisten rengasmallien hintakehitystä vuoden varrelta voi seurata Hintaoppaan hintahistoriasta ja näin tarkkailla, milloin on paras ajankohta päivittää rengaskalusto.

“Kun katsotaan viimeistä puolta vuotta, esimerkiksi tämän hetken suosituimman rengasmallin on saanut edullisimmillaan joulukuussa 69,95 euron hintaan, kun maalis-huhtikuussa hinta on pysytellyt 88 euron tuntumassa. Hintatasoon vaikuttavat sesongin lisäksi myös raaka-aineiden ja tuotteiden saatavuus.”

Hintaoppaan suosituimmat kesärenkaat ja niiden halvimmat hinnat 5.4.

1. Continental ContiPremiumContact 6 205/55 R 16 91V, halvin hinta 88,24 euroa

Continental

2. Michelin Primacy 4 205/55 R 16 91V, halvin hinta 93,01 euroa

Michelin

3. Nokian Hakka Blue 3 205/55 R 16 94V, halvin hinta 97,40 euroa

Nokian

4. Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/55 R 16 91V, halvin hinta 73,97 euroa

Goodyear

5. Kumho EcoWing ES31 205/55 R 16 91H, halvin hinta 59,56 euroa

Kumho

Hintaopas kerää kuluttajille yli 1000 verkkokaupan hinnat yhdelle sivulle. Palvelussa on 549 692 indeksoitua tuotetta ja 1145 kauppaa. Ilmainen Hintaopas-sovellus on saatavilla sekä Apple– että Android-puhelimille.

Hinnat on tarkistettu 5.4.2022.

Lue myös:
Toimivat talvirenkaat ovat tärkeä turvallisuustekijä – katso suosituimmat rengasmallit 

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa! Löydät meidät FacebookistaInstagramistaTwitteristä ja YouTubesta