Black Fridayn löydöt – katso suurimpien alennusprosenttien tuotekategoriat ja vinkit poikkeuksellisen halvan tuotteen tunnistamiseen

Kuva: Michael – stock.adobe.com

Huomenna 24.11. vietettävä Black Friday on vuoden edullisin ostospäivä, vaikka kaikki tarjoukset eivät todellisuudessa ole niin hyviä, kuin alennusprosentit antavat ymmärtää. Tänä vuonna Black Fridayta edeltäneen Black Weekin toteutunut keskimääräinen alennusprosentti on tähän mennessä ollut -4 %.

Black Monthiksi laajentuneelta alennusmyyntisesongilta ei ole voinut välttyä, sillä alennusprosentit ja värikkäät tarjousmerkinnät ovat vallanneet verkko- ja kivijalkakaupat. Monia houkuttaa mahdollisuus edullisiin ostoksiin, mutta todellisia säästöjä etsivän kuluttajan ei kannata langeta hätäisiin ostopäätöksiin.

“Olemme verranneet tuotteiden hintoja marraskuun alkuun ennen alennusmyyntejä ja tähän mennessä Black Weekillä hinta on laskenut 37 % tuotteista. Huomionarvoista kuitenkin on, että samaan aikaan hinta on noussut 24 % tuotteista, joten joidenkin tuotteiden kohdalla nyt on huono aika tehdä ostoksia. Lukujen valossa näyttää siltä, että yhä useampi kauppa on mukana Black Fridayssa ja aiempaa useampi tuote tulee olemaan alennuksessa. Aiempina vuosina toteutunut keskimääräinen alennusprosentti on ollut noin -5 % ja lukujen valossa keskimääräinen alennusprosentti näyttää pysyvän samoissa lukemissa”, Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett kommentoi.

Tähän mennessä niiden tuotteiden, joiden hinta on laskenut enemmän kuin 10 %, keskimääräinen aleprosentti on ollut -21,4 %. Aidosti hyvät alennukset tunnistaa kätevimmin hintahistoriasta, jolloin tuotteen hintaa voi tarkastella eri ajankohtina.

Sony PlayStation 5 -konsolin hintahistoriasta näkyy, että tuote on aidosti edullinen tällä hetkellä. Tämän hetken halvin hinta on 429 €.

Useita tarjouksessa olevia tuotteita on kuitenkin voinut saada samaan tai halvempaan hintaan aiemmin tänä vuonna. Tällaisten tuotteiden kohdalla tarjolla oleva alennushinta ei ole niin poikkeuksellinen, että ostoksille tarvitsisi kiirehtiä. Aiemmin alennusmyyntisesongin ulkopuolella edullisesti myynnissä olleet tuotteet tulevat todennäköisesti myyntiin edullisempaan hintaan myös tulevaisuudessa, jolloin ostopäätöstä ja tarvetta voi miettiä rauhassa ajan kanssa.

Philips Premium Airfryer XXL:n hintahistoriasta näkyy, että tuote on ollut myynnissä lähes yhtä edullisesti myös lokakuun alussa. Lokakuun alussa tuote maksoi halvimmillaan 199 €, sitten hintaa nostettiin useilla kympeillä ja nyt tämän hetken halvin hinta on 189 €.

“Black Fridayna on mahdollista tehdä aidosti edullisia hankintoja ja moni ostaa joululahjat näistä alennusmyynneistä. Ostoksilla kannattaa yrittää pitää pää kylmänä, vertailla tuotteen hintaa eri kaupoissa ja tarkistaa hintahistoria. Kyllähän se ymmärrettävästi harmittaa, jos on ajatellut löytäneensä tuotteen erityisen halvalla, mutta kuukauden päästä tuote löytyy jostain samaan hintaan tai vielä halvemmalla”, Matinvesi-Basset kertoo.

Hintaopas-hintavertailupalvelu kokoaa Black Friday -alennukset yhdelle sivulle. Sivustolla voi tarkastella kiinnostavien tuotteiden hintahistoriaa ja vertailla eri jälleenmyyjien hintoja.

Black Weekin suurimmat alennusprosentit – etsi löytöjä näistä kategorioista

Näissä tuotekategorioissa on meneillään olevan Black Weekin parhaat toteutuneet alennusprosentit.

PlayStation 5 -pelit -13,6 %

Urheilukellot -10,2 %

Hiiret & Näppäimistöt -8,7 %

Kuulokkeet -7,6 %

Pelit -7,8 %

Black Weekin suosituimmat tuotekategoriat

1. Matkapuhelimet

2. Pelikonsolit

3. Kuulokkeet

4. Näytöt

5. Televisiot

6. Älykellot

7. SSD-kovalevyt

8. Hajuvedet & Partavedet

9. Kannettavat tietokoneet

10. PlayStation 5 -pelit

Black Weekin suosituimmat tuotteet

1. Sony PlayStation 5 (PS5) 825GB

2. Samsung 870 QVO MZ-77Q4T0BW 4TB

3. Apple iPhone 13 5G 4GB RAM 128GB

4. Samsung Galaxy S23 Ultra SM-S918B 5G Dual SIM 8GB RAM 256GB

5. Padwico 850

6. Microsoft Xbox Series X 1TB 2020

7. Samsung Galaxy S23 Plus SM-S916B 5G Dual SIM 8GB RAM 256GB

8. OnePlus Nord 3 5G Dual SIM 8GB RAM 128GB

9. Apple AirPods Pro (2nd Generation) 2023 USB‑C

10. Logitech G Pro X Superlight

Myymälöissä ostoksia tekevät voivat vertailla tuotteen hintatietoja Hintaoppaan mobiilisovelluksesta löytyvän viivakoodin tunnistavan hintaskannerin avulla. Hintaskanneri näyttää onko tuote halvemmalla myynnissä jollain toisella jälleenmyyjällä. Mobiilisovelluksen voi ladata AppStoresta tai Google Play -kaupasta.

Black Weekin suosituimmat tuotteet ja tuotekategoriat Hintaoppaassa, tarkastelujakso 17.11-21.11.2023.

Lue myös
Koeajo: ”Tällä pitäis mennä Jyväskylään” -Vauhtikaksikko palaa Maseratin kyytiin lähes kymmenen vuoden jälkeen

Edullisista pikkuautoista viisimetriseen maasturiin – Kian ensimmäiset 20 vuotta Suomessa ovat olleet menestyksekkäitä

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät FacebookistaInstagramista ja YouTubesta.